Kupilem razem z 8605...
mkv z pendriva nie widzi.jeszcze bede kombinowal bo ktos napisal ze mozna odtwarzac. napisy polskie w txt bez problemu odtwarza, mozna wybrac grupe jezykowa w menu podczas ogladania filmu. hdd nie podpinałem. dvd bez zarzutu. rmvb jesli kogos interesuje to niestety nie udalo mi sie uruchomic. procz tego standardowo wmv, mpg, asf, jpg, mp3. ale nie wszystkie avi przeczytal. mialem bajke dla dziecka stuart malutki obie czesci i nie stety nie ruszyl. nie wiem dokladnie jak filmy byly zakodowane ale nie przeczytal mimo ze widzial na pendrivie.
Jedna rzecz mnie tylko wkurza i nie wiem co tu zawiniło. Bardzo czesto podzczas pracy tego bluraya z pendrivami(3 rozne sprawne) odtwarzacz razi prądem po dotknieciu obudowy... wie ktos co mozze byc powodem takiego zachowania? czy tani zwykly kabel hdmi moze dawac takie przebicia? sieciowo sprzet podpiety do listwy acar, nawet na szybie tv czuc niewielkie ladunki elektrosatyczne "jeżące" wlosy na rece wiec sądze ze to cos z polaczeniem tv-bluray czyli kabel hdmi z MM.
Witam!
Mój pierwszy post na forum HDTV.
Zakupiłem dzisiaj to cudo. Skusiłem się ceną w Euro Rtv Agd.
Szukałem czegoś co odtworzy dvix'y z napisami i VCD/SVCD z bajkami dla dziecka i będzie miało USB oraz HDMI (przyszłościowo, bo na razie brak LCD HD w rodzinie) z firmy godnej zaufania. Wbrew pozorom dość ciężko o odtwarzacz DVD w takiej konfiguracji - zastanawiałem się nad PIONEER DV-220V-K za 259.00 zł w ElectroWorld, a tu niespodzianka w Euro - dokładam 40 zł i mam BR.
Po otwrzoniu 3 dvixów stwierdzam: czyta napisy txt (w jednym przypadku nie poszły - muszę spróbować zmienić na srt). VCD również poszły. USB działa - rzeczywiście było małe przebicie jak je dopinałem.
Na początku się zmartwiłem, bo brak było polskich znaków mimo wyboru w ustawieniach odtwarzacza wszędzie gdzie się dało języka polskiego (POL). Ale jak już uruchomimy film wystarczy wejść w menu filmu i wybrać zestaw znaków środkowo-europejski (czy jakoś tak...).
Ciężko mi oceniać pozostałe funkcje, bo na razie nie mam na czym.
Czytał na zagranicznych stronach, że odtwarzacz jest dobry i nadaje się, aby zacząć swoją przygodę z BR... Tyle tak na szybko.