BD i konsola przez PianoCraft

babelrock

New member
Witam,
chciałbym zapytać o dźwięk z mini wieży Yamahy Piano Craft E-810 (lub innej), a dokładnie - czy dźwięk z odtwarzacza BD i konsoli (podłączonych bezpośrednio do TV, a następnie TV jako AUX podłączony pod tę wieżę) będzie emitowany przez głośniki od wieży bez jakiejś widocznej utraty jakości? Przymierzam się do kupna PC i chciałbym wcześniej się zorientować, czy podłączenie tego w ten sposób (innych możliwości nie widzę, bo PC ma mało wejść/wyjść) pozwoli cieszyć się także w miarę ładnymi efektami.

Bucek

Banned
z playera do tv i z tv do piano?

a da sie to jakos podlaczyc bez tv jako posrednika?

ciakawi mnie to bo wiekszosc "wiez" sie da ...

z playera do piano od razu ...

babelrock

New member
Patrząc na nowe modele MCR-640 i MCR-840 (nie moge dodać linków z ceneo) widać, że jest tam tylko jedno wejście AUX i ... to wszystko (stąd moje pytanie na początku, bo mam chciałbym podłączyć więcej niż jedno urządzenie - TV, BD i konsolę).

babelrock

New member
Mam TV LCD Sharp 42X20E i jest tam zarówno Output Audio jak i Digital Output Audio. Więc skoro mówicie, że można podpinać wszystko pod TV a potem pod PC (mam zamiar kupić jednak coś z nowości E-640 lub E-840) i nie zostanie to okupione jakąś bardzo zauważalną stratą jakości dźwięku, to tak też uczynię. Dzięki za odpowiedzi. Jakby ktoś coś chciał jeszcze zasugerować, to chętnie się zapoznam.

Ostatnia edycja:

babelrock

New member
Mam 20m2, z tym, że mimo wszystko mało miejsca na sprzęt, dlatego dobra mini-wieża byłaby najodpowiedniejsza. Poza tym nie zależy mi na bardzo bardzo głośnym słuchaniu muzyki/oglądaniu filmów - na tyle, na ile to wypada robić w bloku wieczorową porą.
Blackninja - uważasz, że PC nie podoła temu zadaniu na tym metrażu?
Przy okazji pytanie do Adminów, czy pojawi się ogólny temat o nowych modelach PC 640/840/940?

HubiiDubii

New member
Ja ma E810 największe pomieszczenie gdzie grała to ok 20m kolumny na standach i śmiało mogę powiedzieć że było naprawdę dobrze, pamietaj - kolumny dmuchają do tyłu więc muszą być odsunięte od ścian.

Do góry