[B650] SamyGO PVR+ nagrywanie przez LAN

czajoza4

New member
Witam!

Mam Samsunga LE40B650 i całkiem niedawno przerzuciłem się na soft 2005.0, a co zacząłem korzystać z dodatków SamyGO.

I mam pytanie dotyczące PVR+ (wer. 1.4) a mianowicie co mam zrobić aby nagrywane kanały nagrywały się na partycji dysku twardego sformatowanej w FAT32? W opcjach programu mam tylko pendrive i pamięć wewnętrzną telewizora, a brakuje połączenia LAN:(

MediaPlay wykrywa udostępnione foldery przez PC Share Manager i to wszystko. Proszę o pomoc...

Ostatnia edycja:

czajoza4

New member
Niestety nie mogę już zedytować pierwszego posta, więc muszę tak napisać:( A więc: słyszałem coś o serwerze samba i czy ma toś coś wspólnego z tym abym udostępnił dysk na TV przez LAN?

czajoza4

New member
Mhhh nikt nie odpowiada. Ale przeglądając stronę użytkownika moras86 wpadłem na aplikację Control Center a dokładniej na podskładnik: VUSB simple NFS mount.
Wg Moras86:

"Pozwala na udostępnienie plików z komputera w sieci LAN. Jest on widoczny jako urządzenie fizycznie podpięte do USB w TV"

A może ktoś z takiej opcji korzystał? A jeżeli tak to czy jest to proste w obsłudze?

//EDIT Dalej nie mogę edytować poprzednich postów:(

czajoza4

New member
Z tym problemem sobie poradziłem (zakupiłem większy pendrive). Ale mam kolejny problem, bo teraz pvr+ nie działa mi wogóle odpalam program z pendrive, pokazuje sie logo ale gdy klikam RED to piszę: Niedostępna. Nie zadziałała zmiana firmware i factory reset :(

Stasiek1990

New member
Witam
chciałbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc odwtowrzenia nagranego filmu na usb funkcja prv w telewizorze 40 c 650 . Bo gdy podłączam pendriva do pc z nagranym wczesniej filmem z telewizora to komputer chce mi go formatować bo nie da sie go otworzyc .

cacumen

Member
Bez reklam
Witam
chciałbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc odwtowrzenia nagranego filmu na usb funkcja prv w telewizorze 40 c 650 . Bo gdy podłączam pendriva do pc z nagranym wczesniej filmem z telewizora to komputer chce mi go formatować bo nie da sie go otworzyc .

Jeżeli nagrany na penie sformatowanym przez telewizor..to nie da się :(

Do góry