Audiofile , warto zobaczyć.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Świetny filmik dziwię że ten "elektronik " nie opublikuje swoich wyników badań w zagranicznej literaturze audio

Konkluzja - w najbardziej znanych firmach produkujących okablowanie pracują.... debile

PS. Jeżeli się nie mylę to ten sam "elektronik" doradzał konfigurację sprzętu audio do salonu opartą na 36 letnich kolumnach Grundig które rzekomo zapewniają mocne brzmienie

collider

New member
Bez reklam
Przeciwnie, pracuja tam bardzo sprytni, inteligentni ludzi zerujacy na czyjejs pasji i niewiedzy. Mozna i tak to zinterpretowac.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ja jestem gdzies po srodku.
Z jednej strony gość wyolbrzymia, trywialzuje i robi z siebie idiotę w wielu aspektach tych filmików, np. chyba udając, że nie wie co ma na celu wygrzewanie kabli (sugeruje polozyc je na kaloryferze). Nie słuchał kabli wiec dlaczego się wypowiada? Żeby było jasne nie kupuję wygrzewacza kabli :) Dobrze chociaz, że gość wspomina o kablach cyfrowych, a nie analogowych w drugiej części. Czyzby jednak wiezyl, że z analogowymi jednak jest inaczej? ;)
Z drugiej ma tez racje, wiele jest na rynku voodoo do nabijania w butelkę slepo zapatrzonych w swoją pasję audiofili.
Generalnie zawsze wkurzają mnie dowody fizyków przeciwko audiofilom. Muzyka jednak widocznie ma inne prawa ;)

Ostatnia edycja:

Whiplash

New member
Bez reklam
Czyli caly mit dot. kabli cyfrowych ze HDMI jest gorsze od Coaxiala ze wzgledu na jitter jest wyssana z palca i roznice sa na tyle male ze de facto ich nie uslyszymy?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ja bym to traktował dosłownie czyli, że pomiary nie wykrywają różnicy w przepływie prądu, ot tylko i aż tyle ;) Żadnych innych wniosków tu nie wyciągniemy.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
W przypadku kabli jak również przetworników c/a poziom jittera ma kluczowe znaczenie ,a kabel kablowi nie jest równy .Jeszcze nikomu na świecie się nie udało przesłać poprawnie danych 24bit/192 khz za pomocą kabla optycznego

Wiadomo ,że przy wyborze należy zachować zdrowy rozsądek ,zresztą podobnie jest w przypadku innych elementów zestawu ,ale używając nawet tanich klocków niepoważne jest łączenie ich za pomocą kabla od lampki nocnej

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Nie ma to raczej związku z kablem, a pewnie tez ma są szklane i plastikowe, jednomodowe i wielomodowe ale z aparaturą ktora zmienia elektryke na swiatlo. Co do przepustowości swiatlowodów to jak jest taka malutka to jak gadamy przez telefony i skąd internet :) międzykontynentalny.

Do góry