Ale co, nie uslyszy sie "znaczacych" roznic pomiedzy B&w, sonusami, ariami, albo inaczej: pomiedzy kolumnami za 5000, 15000 i 50000zl?
Rozumiem ze czasem tansze "tym bardziej w takim splendorze jak audioshow" moze zagrac lepiej,.
Tez jeszcze nigdy nie bylem na tego typu imprezce ale mam nadzieje ze zawitam chociaz raz.
Jak nie byłeś to pojedź koniecznie bo warto.
Co do samego brzmienia to moim zdaniem taka wystawa ma większy sens jeśli chodzi o budżetowe klocki bo pokoje hotelowe często się nie różnią od pokoi "domowych". Jednak często pokoje hotelowe to klitki i jak są wstawione duże kolumny to różnie bywa z basem. Do tego gołe ściany.
Zestawy powiedzmy hi-endowe wstawione na stadionie łatwo też nie mają. Chociażby szklana ściana. Świetnie, że można te drogie klocki zobaczyć, dotknąć itp.
Inna sprawa do repertuar. Wchodzisz np. do Sonusa i słyszysz fortepian solo. Wchodzisz do Focal-a i leci dynamiczna muza noga sama chodzi. I większość napisze, że Focal zagrał lepiej, a trzeba posiedzieć z 30min w danym pokoju, żeby posłuchać różnego repertuaru. Tylko jak chcesz dużo zobaczyć to czasu na to nie ma. Więc następnym razem jak pojadę to wybieram 20-30 pokoi, które mnie interesują i to wszystko.
Kolejna sprawa to miejsce gdzie siedzisz. Pamiętam jak siedziałem chyba w pierwszym rzędzie (nie pamiętam co tam grało) i było całkiem dobrze, przestrzennie, ładna barwa, ale nie ma basu. Wychodzę i słyszę komentarze : "ale łupie basem" . Dobra wracam i stoję pod koniec pokoju. Basu tyle, że szok , ale cała reszta leży.
Pojedź i sam oceń.