Asus Xonar Essence STX II

qqq88

New member
Witam
Czy ktoś słyszał Asus Xonar Essence STX II? Co sądzicie o tej karcie? Chciałbym kupić jakiegoś Xonara do HD600 oraz kolumn Adam A7X.

BLACK_KNIGHT

New member
Może być trudno.Wydaje mi się że na coś takiego jest teraz mały popyt.Po prostu jak ktoś ma więcej kasy to kupuje na oddzielnych skrzynkach a jak ma mniej ale tyle żeby wystarczyło to kupuje zaraz słabo grające w stereo kino domowe bo tam ma cały wachlarz wejść.Osobiście mam xfi titanium hd i podłączone to do prawie vintage stereo i jestem z tego dość zadowolony.Miałem już kilka zmian w systemie i do tej pory to nie ta karta jest najsłabszym ogniwem.

qqq88

New member
No niestety na to wygląda. Zapytałem na kilka forum i żadnej odpowiedzi na temat temat tej karty. Mam znajomego który posiada właśnie STX II, ale ciężko go ostatnio zastać i nie wiem kiedy będę mógł z nim porozmawiać na temat tej karty. Byłem ciekaw jakichś opinii na temat tej karty a tu nic. Black Knight jakie słuchawki używałeś razem z Titanium HD?

BLACK_KNIGHT

New member
Ja to akurat mam dość nietypowe lokum i co najważniejsze żadnych sąsiadów w pobliżu tak więc nie korzystam ze słuchawek.(a swoją droga im lepszy sprzęt tym mniejsza pokusa by go kręcić wyżej na takim logitechu z5300 to było u mnie kiedyś głośniej.Jak kupowałem xfi titanium hd to opinie były takie że gra trochę lepiej od stx1 i jest tańsza ale nie ma pełnowartościowego wzmacniacza słuchawek(więc tylko słuchawki łatwe do wysterowania) a stx był właśnie lepszy w tym względzie dla mnie to akurat nie wada poza tym każdy wzmak stereo ma własne wyjście ale jak chcesz to podłączyć do aktywnych monitorów to stx ma większy sens.A zastanawiałeś się nad używanym stereo bo miałem też przez pół roku nowe podstawkowce monitor audio br2 za 1400zl i jak dla mnie stare quadral kx115 które wcześniej kupiłem na allegro za 200 zł zagrały lepiej więc te br2 sprzedałem.Jak kogoś to interesuje to mogę napisać tego krótką recenzje typu nowe vs stare

Do góry