ASUS O!Play Air HDP-R3

erbuko

New member
Witam, czy ktoś wie jak spiąć HDP-R3 z firmware ver. 1.23P po WiFi do AP, który jest podpięty do modemu kablowego by uzyskać dostęp do internetu? Cały czas w wszelakich próbach zestawienia połączenia kończą się (DHCP nor ready!) pomimo, że do tego samego AP bez problemy łączy się Laptop (po WiFi) i Desktop PC po kablu.
Pozdrawiam,

erbuko

New member
Witam, czy ktoś wie jak spiąć HDP-R3 z firmware ver. 1.23P po WiFi do AP, który jest podpięty do modemu kablowego by uzyskać dostęp do internetu? Cały czas w wszelakich próbach zestawienia połączenia kończą się (DHCP nor ready!) pomimo, że do tego samego AP bez problemy łączy się Laptop (po WiFi) i Desktop PC po kablu.
Pozdrawiam,

Update:
downgrade firmware do 1.18P rozwiązał większość ułomności FW. 1.23P. WiFi chodzi prawidłowo oraz przestał się zawieszać i restartować O!Play Air.
Na AP wyłączyłem kodowanie WAP i ustawiłem jedynie zabezpieczenie dostępu przez MAC i tym razem w setup->network DHCP ruszyło no i oczywiście wystarczy wystawić katalog z foto, filmami etc. i działa jak na razie bez zacięć, ale nie miałem zbyt wiele czasu na testy.
Pozdrawiam, - erbuko

osin

New member
hejka mam pytanie odnośnie tego R3 air, potrzebuję uruchomić taką funkcję która udostępni mi katalogi na karcie CF włożonej do tego ustrojstwa w sieci tak żebym mógł zrobić tam upload, nie orientujecie się czy jest taka możliwość. pozdro, Osin

erbuko

New member
Aktualny firmware znajdziesz na poniższym linku: 1.27 jest ok.
ftp://ftp.asus.com.tw/pub/asus/Digital_Media_Player/
Na kartę można zapisywać pliki z innych PC wybierając opcję "Copy File" i dalej wskazujesz sieć po zalogowaniu do niej zaznaczasz pliki (select) idziemy do drugiego okna i wybieramy kartę na której chcemy zgrać plik. Wszystko robię przez AP (access point). Oczywiście na PC trzeba udostępnić katalog z którego będziemy kopiować pliki. W drugą stronę nie robiłem bo mam udostępniony katalog tylko do odczytu. a AP mam bez kodowania i zabezpieczeń prawie bo dozwolone logowanie ustawiłem poprzez MAC adres.
Pozdrawiam, powinno pomóc. UWAGA: na samym początku zestawiamy połączenie po wifi oczywiście.

Do góry