Wsiarz napisał:
więc wyjasnij mi w czym dekodery GI Instruments oferowane
aktualnie przez UPC są lepsze od Motoroli Astera.
Wsiarz napisał:
UPC już zakupiło podobno HUMAXY HDCI 2000
jaka cena za wynajem i jaka oferta programowa?
Mnie notabene obiło się o uszy, że będzie to raczej Philips, jakiego UPC udostępnia np w Holandii.
Szambiarz napisał:
Słyszałes o czymś takim jak HD???
no. Owszem.
I? Obecny dekoder UPC wg ciebie je oferuje? I dlatego jest lepszy od asterowskiej Motoroli?
Chłopie, naucz się odpowiadać na temat. Patrz uważneij, co cytujesz.....
Szambiarz napisał:
Mnie przynajmniej stać na telewizor LCD
wow, it`s fantastic, że stać cię na jednorazowy wydatek 2,5 tys PLN.
Szambiarz napisał:
więc nie zachwycam sie obrazem pseudocyfrowym z Motoroli (Obraz cyfrowy widać tylko na C+ i HBO) o wartości 10zł, tylko czekam i morduje Astera o boxy HD.
po pierwsze - na żadnym programie nie widzisz obrazu cyfrowego, bo asterowska Motka ma jedynie wyjście Euro, wiec wszędzi widzisz obraz analogowy.
po drugie - nie rozmawiamy tu o achwycie, tylko o głupim przyp...u się do Astera i stawianiu mu zarzutów, które w tej chwili można postawić większości jego bezpośredniej konkurencji, choćby UPC właśnie.
Szambiarz napisał:
Kanał na którym 6 na 7 dni w tygodniu obrazek z NBA i Rugby...
C+Sport 2?
Owszem. Ale znowu zapominasz, na jakie pytanie odpowiadasz, więcej lecytyny.
Mecze są zwykel w weekendy, tak więc często dochodzi do sytuacji, kiedy masz zbitkę jednoczesnej transmisji np Bundesligi na Sportklubie, Premiership na C+Sport i np Serie A na C+Sport2. I to własnie miałem na myśli, pisząc o dylemacie - co oglądać.
Po jakiego gwinta mi w tej sytuacji dodatkowy kanał z jakąś transmisją - wyjaśnij mi.
Szambiarz napisał:
PS: Na satkurier.pl jest napisane że do końca roku w Vectrze,UPC i Multimedii będą dostepne C+ film i sport w wersji HD!!! O Aster nic sie nie mówi
wystarczy porównać daty informacji.
Pomiędzy info o KAONach dla Astera a info o C+w Multimedii jest zaledwie 2 tygodnie.
Aster dopiero pracuje nad kwestią techniczną i zapewne dopiero negocjuje z Cyfrą warunki finanswoe udostępnienia swoich programów HD. Nie wierzę w to, że Aster zrezygnuje z pakietów C+ HD, jeśli zdecyduje się na nie UPC, przynajmniej w Krakowie, gdzie są liczne osiedla z okablowaniem jednej i drugiej sieci.
Aster wg mnie przyjmuje pozycję wyczekującą - śledzi wyniki finansowe innych kablówek i czeka, jaka będzie strategia UPC właśnie.
UPC zresztą zapowiedziało, że HD włączy najpierw w Warszawie, a dalsze decyzje podejmie po obserwacji zapotrzebowania na tę usługę.
Molestuj Aster o HD, będzie to w intersie wszystkich, ale nie miotaj na nich wyzwisk, bo są kompletnie nieuzasadnione. Aster nie odstaje swoją ofertą w danym momencie od innych sieci kablowcyh.