Ariva 4K + Kino domowe Panasonic SC-PT160

goly007

New member
Witam, chciałbym podłaczyc wyłacznie dzwięk z dekodera do w/w kina domowe, gdyz nie posiada ono hdmi. W tunerze jest wyjscie av i optical. W niecie wyczytałem ze w przypadku wyjscia av jest potrzebny dłyzszy jack ok 18 mm (17,5) jest na alledrogo lub łatwiej przez złacze SPDIF jaka jest najlepsza opcja w/w połączenia sprzetu. I jakie przejsciówke zakupic w przypadku SPDIF??. Z góry dziekuje za odp

Disto

New member
Bez reklam
Jak kino ma wejście optyczne to łączysz bezpośrednio kablem optycznym, i jest to najlepsze rozwiązanie. I dobra rada, jak nie ma, to wywal i kup z takim wejściem.

Ostatnia edycja:

goly007

New member
Kino nie posiada SPDIF:(( pozostaje jack 17,5 ale na 99,9 bedzie pasował bo w instrukcji obsługi arivy 4K jest zobrazowany ten jack własnie tak samo jak w opisie aukcji na allegro. W panasonicu mam wyscie scart:(( i 2x chinch. A na aukcji ,, Przewód z jednej strony posiada złącze mini jack 3,5mm 4 piny, o nietypowej długości 17,5 mm z drugiej trzy wtyki RCA chinch, 1RCA - żółty, 2RCA - biały, 3RCA - czerwony" Opinie, sugestie???

Raczej zapomnij, sprzęty z tej półki raczej nie mają żadnych wejść audio. Bardzo mi przykro ale dźwięku 5.1 nie wpuścisz do tego urządzenia.

Disto

New member
Bez reklam
Analogowo oczywiście połączysz [tak jak kombinujesz] i będzie tylko stereo. 5.1 tylko w komunikacji cyfrowej. W sumie będzie nie ciekawie, ale spróbuj, bo to koszt jedynie kabelków.

Do góry