Arcam AVR 600

xgutti

New member
Bez reklam
Czy ktoś miał przyjemność bawić się amplitunerem Arcam AVR 600 ? Jeśli tak to jak jesteście wstanie ocenić ten model, wart jest zakupu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

sebol81

Member
Chyba coś pomieszałeś...
Jeśli chodzi o Arcama to jest model AVR600.
Natomiast AVR660 to jest jeden z modeli firmy Harman Kardon :)

Podejrzewam, że chodzi Tobie o HK, bo ten model Arcama kosztuje ponad 10 tyś. (wersja bez 3D). Wersja Arcama AVR600 z 3D to koszt już około 20 tyś ;) Generalnie nie wart tych pieniędzy.

A jeśli chodzi o HK, to niech wypowiedzą się inni. Ja generalnie nigdy nie preferowałem tej firmy...

xgutti

New member
Bez reklam
Chodziło mi o Arcana AVR 600 bo mam okazję kupić po okazyjnej cenie. Natomiast obecnie posiadam HK AVR 660. Tak więc czy ktoś już się spotkał z tym modelem Arcana AVR 600. Wart jest zakupu czy lepiej pozostać przy Harmanie ?

sebol81

Member
Ale chodzi o AVR600 z 3D czy bez 3D? I za ile :)
Wersję bez 3D mogę polecić bo za te pieniądze to naprawdę kawał dobrego klocka.
Taką "perfekcję" w konstrukcji wnętrza amplitunera bardzo rzadko się spotyka.
Natomiast wersja 3D za 20 patyków to już lekkie przegięcie.

xgutti

New member
Bez reklam
Arcan AVR 600 ale bez 3D mam okazję kupić za ok.4tyś. Czy ktoś miał okazję testować coś takiego i czy wart jest tej kasy czy może lepiej zostać przy swoim obecnym harmanie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tego twojego HK zje 5 razy i jeszcze go wypluje , bardzo dobry amplituner bawilem sie nim jakies 6 godzin i naprawde jest cool i stereo i w kinie ja niestety nie kupilem bo mi tez zalezalo rowniez na 3d a ten nie ma, a 600 z 3d to juz cenowo pomylka zuplena - jakis .... nie napisze kto myslal nad cena ... kupuj i nie zastanawiaj sie bardzo dobry amplituner... w stereo lepszy jak moj onkyo 5010 w kinie porownywalne sa jak dla mnie... jakby 600 z 3d kosztowala tak powiedzmy ze 13 tys. kupilbym a za 20 tys to niech ... :)

Ostatnia edycja:

xgutti

New member
Bez reklam
Lolek 126 używam swojego obecnego amplitunera 50% muzyka 30% PS3 20% film tak wiec bardziej chodzi mi o stereo. Myślałem by do HK avr 660 dokupić wzmacniacz stereo HK 990 i podłączyć pre out ale trafiła się właśnie okazja na Arcana avr 600 i zastanawiam się czy taki amplituner zagra lepiej w stereo niż wzmacniacz stereo Harmana HK 990. Jak uważacie i co sadzicie na ten temat? Ps. Słyszałem że można dorzucic do tego modelu bez 3D moduł 3D koszt 2-3tyś.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem ile kosztuje ale moze kosztowac cos kolo tego co napisales jesli chodzi o 3d..... nie znam tego wzmacniacza HK ale tak czy siak nawet jakbym kupowal na twoim miejscu wzmacniacz to tez celowalbym w inne marki jak HK.. Wiadomo ze Arcam zagra fajnie w stereo jak na amplituner czy np porownujac wzmacniacz stereo powiedzmy za 2-3 tys.. ale taki wzmak za 4-5 tys bedzie lepszy to nie ma co ukrywac... ale twoje pieniadze i twoj wybor i najlepiej samemu sprawdzic niz pytac sie bo to kazdy bedzie mial inne zdanie, malo tego wiekszosc osob podejrzewam ze nawet na oczy nie widzialo arcama 600 a co dopiero widzialo go w akcji.... Tez w stereo nie pamietam modelu testowalem CA najwyzszy model ale ten nie kosztuje tyle za ile ty mozesz kupic arcama tylko sa same czarne i musi sie tez podobac ten wyglad jaki ma CA ... ale i arcam i CA sa super pradowo plus wiele innych czynnikow ktore bardziej swiadcza za tym ze Arcam to lepszy wybor jak HK.

Do góry