Antena FM do Onkyo 509 i nie tylko

Cyfrus

New member
Mam pytanie do wszystkich posiadaczy tego modelu i nie tylko, jaką końcówkę dokupić albo lepiej przejściówkę do typowych wtyków antenowych.

A główne pytanie to jakie anteny stosujecie do swojego amplitunera. Czy można go podłączyć np. pod zwykła antenę siatkową, pokojową 75om. Prośba o podzielenie się na forum swoimi doświadczeniami w tym zakresie...

bartusbar

New member
Mam ONKYO 609 i do tego kupiłem antenę SONUS FM. Przejściówka była już w komplecie. Moim zdaniem nie potrzeba nic więcej.

Cyfrus

New member
Czy mam rozumieć że inni forumowicze nie korzystają z żadnej anteny i odbierają sygnał z drutu? Trochę to dziwne, że inwestując ok. 2000zł nikt nie ma nic do powiedzenie odnośnie anteny radiowej FM. Czyli może trzeszczeć ale za to jak czysto :).

aiji

Member
Nikt nie wie jakie masz warunki odbioru-ja w Warszawie odbieram na dostarczonym przez producenta drucie i nic,czego słucham,mi nie trzeszczy.
Nawiasem mówiac,ku memu niepomiernemu zdumieniu, wszystkie stacje dvb-t z panasa G20 równiez elegancko wyglądaja na drucie

Whiplash

New member
Bez reklam
Ja mam ten sam problem. Przedluzylem "druta" i zaczepilem o karnisz za zaslona, szumialo dalej ale znalazlem jakies miejsce w ktorym wszystkie stacje graja i dziala az ktos nie ruszy kabla.

Do góry