Amplituner za +/- 3000PLN

szrajbendorf

New member
Amplituner za +/- 3000PLN
Witam serdecznie. Wiosną tego roku kupiłem głośniki TruAudio pod zabudowę w salonie. Odgrzebałem też na strychu Pioneer VSX-916. Jednak nie ma co ukrywać, sprzęt ten odbiega od współczesnych standardów. Dlatego tez zdecydowałem się na kupno nowego amplitunera.
Do podłączenia mam. 5.1 TruAudio, Philips 65PUS7600, Cyfrowy Polsat, XBOX One oraz dwa głośniki wbudowane w sufit w łazience.
Jeśli chodzi o wykorzystanie to 60% flimy, sport, TV, 20% muzyka, 20% XBOX.
Sprzęt jest zainstalowany w salonie o powierzchni 38m2. Nad polowa salonu jest antresola.
Ciężko jest mi określi szczegółowe wymagania bo nie znam się zbytnio na takim sprzęcie. Dlatego tez nie potrzebuję wodotrysków. Fajnie byłoby jak miałby wbudowany jakiś Chromecast, bo mi ta funkcja padła w TV. Przejrzałem trochę wątków i zauważyłem ze dosyć popularny jest ONKYO RZ-830. Niemniej jednak musze się zastanowić czy warto wydać 3700PLN (Amazon). A może DENON AVR-X3500H?

szrajbendorf

New member
RZ840 jest już poza moim zasięgiem. Natomiast RZ830 to jest już górna granica. Jeśli będzie warto to pewnie zdecyduję się dołożyć i kupić go na sąsiedzkim Amazonie. Na chwilę obecną sonduję inne opcje.

Do góry