Amplituner z HDMI - może Onkyo 674 ???

christoph33

New member
Witam Wszystkich,

Po przejrzeniu wielu postów dotyczacych ampli KD mam niemały mętlik w głowie. Skłaniałem się do zakupu Onkyo 674 ( konwersja video) i cena nie do pobicia przez konkurentów ale:

1. wielu z Was pisało niepochlebne posty o Onkyo, że to już nie ta jakość, że schodzą na psy ... itd
2. z drugiej strony dobre wyniki ostatniego testu w areadvd - zajął 2 miejsce po Yamasze i rekomendacja wielu pism
3. Ponoć Denon jest lepszy, może ktoś napisze " w czym"? gwarancja 3 lata czy coś więcej???
4. Co powiecie o awaryjności Onkyo - jak to wyglada w praktyce?
5. Może ktoś z Was już nabył 674 - jakieś odczycia

Dzięki z góry za wszelkie uwagi ( pokój 20m2, KD/Muzyka 50/50)

Christoph:rolleyes:

ps. Obecnie Yamaha RX-V440RDS, LG RH7500, JBL Northidge E80+E20+E25, Sub Yamacha SW215, Cyfra+

Fatman_1

New member
Bez reklam
Też przymierzałem się do zakupu 674. Odsłuchałem go w tym celu z KEF-ami iQ7. BArdzo dobry ampli. Po przebadaniu toru dźwiękowego i jak najbarzdiej pozytywnych opiniach zakupiłem na allegro Onkyo 601 za jedyne 800 pln (stan - igiełka + wszystkie papiery polskiego dystrybutora). Dżwięk, że buty spadają. Niech sobie piszą co chcą o Onkyo. Do mnioe przemawia dźwięk. 601 na raziew zostaje, przynajmniej do wiosny.

pinja

New member
A współpracje z nboxem

Witam, jeśli testowałeś Onkyo 674 to może wiesz, jak zachowuje sie nbox połączony z TV przez ten aplituner. Przed zakupem chciałbym to wyjaśnić, a nigdzie włącznie z dystrybutorem onkyo na Polskę nie mogę doprosić się takiej informacji

Do góry