Amplituner stereo Yamaha + Dali Zensor 7

Pepino1

New member
Postanowiłem zamienić Pianocrafta na pierwszy poważniejszy zestaw stereo.
Chciałbym kupić amplituner stereo + odtwarzacz cd + kolumny.
Całość ma być raczej nowa, ewentualnie kolumny może lekko używane.
Amplituner ze względu na to, że nie mogę mieć za dużo klocków, a chcę mieć radio, więc wzmacniacz+radio jako osobne elementy odpadają.

Budżet w którym chciałbym się zmieścić to max 7000.
Pokój 19m2, kiedyś będzie większy.
Muzyka to klasyczny rock, rock alternatywny, alternatywny pop, trip-hop, chillout, trochę kawałków wokalnych, radio głównie "Trójka".

Z różnych względów preferuję Yamahę.
Zainteresował mnie amplituner R-N500, który niedawno pojawił się na rynku. Podobają mi się funkcje, które posiada (radio internetowe, odtwarzanie FLAC, możliwość sterowania z aplikacji na smartfonie).
Pytanie: czy lepiej powinien zagrać R-N500 z odtwarzaczem CD-S700 czy może lepiej będzie kupić amplituner R-S700 i do tego odtwarzacz CD-N500, który ma podobne funkcje jak wspomniany amplituner?

Drugi temat to do jakich kolumn to podpiąć?
Podobają mi się Dali Zensor 7, pasuje mi przedni bass reflex, bo muszą stać w miarę blisko ściany, ale czy one dobrze zgrywają się z Yamahą?
Przeszukałem całe forum i znalazłem szczątkowe opinie na ten temat połączenia Yamaha - Dali Zensor.
Miałem okazję słyszeć Yamaha R-S500 w połączeniu z Dali Zensor 7 i było dla mnie ok, ale brakuje mi porównania, więc liczę na pomoc :)

adampolska

New member
zestaw

Kupiłem zestaw Dali Zensor 7 oraz Dali 1 ale do tego Yamahę RX 820 bo mi chodziło głównie o kino.
Pytałem o te zestawienie i powiem szczerze na forach krytykują.
Tak jak piszesz połączenie ze smartfona bezpośrednie.Radio internetowe to bajer ,około 350 stacji polskich podzielonych na rodzaje.Brzmienie jak dla mnie amatora SUPER,znajomi jak wpadają i włączę płytkę Dali vol.1 to szczęka opada.
Jeszcze jedno,te głośniki to meble i wyglądają pięknie.

Do góry