Amplituner sieciowy stereo. Jaki wybrać?

piotrgr

New member
Cześć:)

Chciałbym złożyć sprzęt głównie do słuchania muzyki(60%) i oglądania tv(30%) oraz okazyjnego grania na konsoli(10%). Jako, że budżet mam dość ograniczony oraz wydaje mi się, że KD przy moich potrzebach raczej by się marnowało skłaniam się ku zakupie zestawu stereo. Poszukuję zarówno aplitunera jak i głośników. Muzykę planuję głównie grać ze źródeł 'sieciowych';) Ampek będę chciał podpiąć do tv oraz konsoli. Czy moglibyście coś doradzić, polecić bądź odradzić? Będę wdzięczny za pomoc:)

Szukam:
- Amplituner sieciowy (yamaha R-N602, Onkyo TX-8160, TX-L20D, ew. jak warto dopłacić:TX-8270) - raczej nowy
- 2 głośniki kolumnowe, biorę pod uwagę używki

Budżet ok 4-5k

Pozdrawiam serdecznie

3echo

Member
Bez reklam
TX 8160 to na rynek amerykański.W UE 8150.TX-L20D odpuść.Co do TX8270 nie wiem czy coś się zmieniło do poprzednika względem brzmienia.Jeśli nie to warto go rozważyć.

3echo

Member
Bez reklam
Chyba że Yamaha dźwiękiem przypadnie Ci do gustu.Najlepiej odsłuchać samemu.Jest jeszcze sieciowiec stereo od Pioneera ale opinie wskazująże to prawie to samo co Onkyo.

hieroglify z ciapatalka

manfred1

Member
Słuchałem 602 hmmm jakies nieporozumienie ale jesli ktos nie ma na względzie sam dźwięk a tylko bajery sieciowe to może istotnie warta swojej ceny

piotrgr

New member
Dzięki wielkie za pomoc:) Zdecyduję się na kupno Onkyo TX-8160. Biorę się za szukanie kolumn. Pozdrawiam i życze miłego dnia!

Do góry