Amplituner PIONEER VSX-830

nicponios

New member
Witam wszystkich :)
Jestem posiadaczem amplitunera Pioneer o modelu VSX-830, jest to sprzęt do kina domowego w systemie 5.2 i jest on wyposażony w łączność bezprzewodową WiFi oraz Bluetooth (BT) i na tym chcę się skupić w tym temacie.
Gdy byłem posiadaczem wcześniejszego systemu audio marki Sony, który był wyposażony w BT oraz NFC nigdy nie było problemu z przesyłaniem sygnału z telefonu (android) czy z komputera (laptop z Windows 7) za pośrednictwem BT wykorzystując aplikację bądź bezpośrednio do systemu audio.

Po podłączeniu amplitunera do sieci poprzez WiFi, wszystko ładnie jak na razie funkcjonowało tzn. połączenie było OK, zostało zaktualizowane oprogramowanie jak i aplikacja iControlAV5 na telefonie z androidem połączyła się ze sprzętem. Wybierając tryb odtwarzania w aplikacji np. BT wszystko ładnie gra (muzyka z telefonu, która jest na karcie SD). Natomiast łącząc się ze sprzętem bezpośrednio po BT (telefon <-->amplituner), odtwarzanie nie działa prawidłowo cały czas przycina i zniekształca dzwięk przy jednoczesnym podłączeniu amplitunera do sieci poprzez WiFi.
Po odłączeniu sprzętu z sieci, BT działa z lekkim opóźnieniem np. przy odtwarzaniu materiału z YouTube na telefonie.

Co do aplikacji jest ona bardzo fajna, lecz łączy się z amplitunerem poprzez WiFi i tutaj jedno wyklucza drugie, czyli WiFi oraz Bluetooth, jak i łączność bezpośrednią poprzez Bluetooth (np. telefon <->amplituner)

Sprawa jest taka, że fajnie by było rozwiązać konflikt jednoczesnego działania WiFi oraz Bluetooth.
Liczę na waszą pomoc :)

Do góry