Amplituner mogący zastąpić Technics SC-EH750

pinok

New member
Witam,

Posiadam Technics SC-EH750 od 10 lat a że będę zmieniał mieszkanie na domek w którym salon ma 34m2 to chyba czas już go wymienić.

Naczytałem się testów, porównań, opinii z forum.
Ale większość osób wykorzystuje amplitunery do kina a u mnie to jest 90% muzyka 10% kino.

Co w takim razie wybrać ?

Do wydania mam jakieś 4tyś,
nie interesuje mnie osobny sprzęt do muzyki osobny do kina.

Czy da radę w tych pieniądzach kupić coś co będzie lepsze od Technicsa ?

PS. sprzęt musi mieć strefę 2 (zone2,multiroom jak zwał tak zwał) bo puściłem instalację głośnikową na taras i czasem chciałbym puścić tam muzykę nie budząc nikogo w domu.

PeterMac

New member
Bez reklam
tez miałem tego technicsa :) dobre kilkanascie lat temu mysle ze spokojnie obecne ampli do KD ze sredniej półki zagrają lepiej niz on z przyzwoitymi kolumnami.

Ostatnia edycja:

pinok

New member
Zastanawiam się na Onkyo 607 lub Yamaha 765 i do tego Jamo 606.
Tylko czy to zagra muzykę lepiej niż Technics, czy muszę mieć w zestawie SUBa bo w technicsie bas był całkiem niezły.

hawk11

New member
Ja miałem SC-EH60 czyli starszą wersję. Dziś już wiem, że nie ma się czym podniecać(Technics dla ludu;-)). HK-255+Jamo 606 i zagra o niebo lepiej od twojej starej "wieży" (jeśli 90% muzyka). Wiem bo mam porównanie (Techics u syna w pokoju), te kolumny od niego są naprawdę słabe. Rozbierz je a zobaczysz pseudo przetworniki w środku. Najlepiej jednak podjedź do jakiegoś salonu i posłuchaj kilku zestawów głośników i ampli, bo ucho najważniejsze. Jeśli lubisz basy to zastanów się nad jakimś Pionkiem. Oczywiście posłuchaj również Yamahy ale pamiętaj aby kolumny kosztowały tyle samo lub więcej niż Ampli, to rada jaką usłyszałem od innych na forum i to bardzo dobra rada.
Pozdro.

PeterMac

New member
Bez reklam
pamiętam ze w tym technics był taki patent ze im było glosniej to bass byl lekko redukowany :) ale w sumie milo wspominam tą wierzyczke nie grała najgorzej.

Do góry