Amplituner KD do 600 zl

igor_krk

New member
Witam,

Posiadam aktualnie kd sony e280 ktore nie satysfakcjonuje mnie i planuje sprzedac go i dodac troche $ aby skompletowac cos co bedzie wydawalo z siebie lepszy dzwiek:)

Stad moje pytanie czy za 500-600 zl uda kupic mi sie jakis amplituner KD z hdmi grajacy niezle rowniez w stereo? Preferencji co do marki nie mam, czytalem ze H/K jest dobry lub Denon czy Yamaha. Jesli chodzi o stereo posiadam aktualnie Yamahe PianoCraft e300 i mam swiadomosc ze KD nie zabrzmi tak dobrze jak Yamaha, ale w salonie jednak spedzam wiecej czasu i jestem gotow ja sprzedac.

Prosze o jakies sugestie;)

igor_krk

New member
Kolumny jeszcze nie sprecyzowane - raczej jakies uniwersalne ktore sprawdza sie w Kinie 80% i muzyce 20%. W takiej sytuacji najpierw kupic kolumny czy ampli? Zapomnialem wspomniec ze powinien miec HDMI - bedzie podlaczony do Tv Toshiba 40rl939.
btw.ladny ten Marantz choc zupelnie nie znam tej firmy (mowie z perspektywy uzytkownika) - moglby jednak o jakies 100-150 zl byc drozszy - ale jesli bedzie wart tej ceny.
Jeszcze kwestia BR - czy do takiego ampli mozna kupic np.sony s360 ?

A wspomniany przez Ciebie Denon 1611 znalazlem niestety za 800 zl;/ to duuuzo za duzo jak na pierwszy ampli KD:)

Ostatnia edycja:
Do góry