Witam wszystkich,jestem nowy na forum i bardzo proszę o pomoc w wyborze amplitunera do kolumn: frontowe- JMlab Cobalt 816, Tył- JMlab Chorus 705s, Centralny- Paradigm CC-270, Sub- JMlab Chorus SW 700.Pokój ok. 20m. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie.
Nie będę oryginalny i polece Ci moim zdaniem najlepszą maszynę w tej cenie Marantz 7005. Słuchalem go również w połaczenia z Focalami Chorus 816 i gęba mi się smieje do dziś Jest obecnie nowszy model 7007 k:
U przedstawiciela denon-marantz polecają mi denon 3313, dodam, że przewagą u mnie są filmy, muzyka raczej okazjonalnie.Chciałbym aby apmli napędził też głośniki w łazience i aby to wszystko sterowane było ze smartfona.
Wcześniej kolumny napędzane były przez pioneer'a, nie pamiętam dokładnie modelu ale miał certyfikat THX. Chce zmienić ampli ponieważ zmieniłem mieszkanie i potrzebuje drugiej strefy i wyjść hdmi, których tamten ampli z powodu swojego wieku nie posiada
U przedstawiciela denon-marantz polecają mi denon 3313, dodam, że przewagą u mnie są filmy, muzyka raczej okazjonalnie.Chciałbym aby apmli napędził też głośniki w łazience i aby to wszystko sterowane było ze smartfona.
Wg mnie 3313 nie daje takiego powera vs Marantz 700X, dla mnie ciut za ciepły. Focale 816 same wymiatają, ale nie wiem jak grają Cobalty. W kinie Marantz da radość, a i obsłuży kilka stref przez smartphona, choć 3313 również to obsługuje.
Co myślicie o Onkyo 1010 w połączeniu z Popcorn Hour C-300?Miałem dziś okazje testować ten odtwarzacz multimedialny i byłem pod dużym wrażeniem. Niestety nie mogę przetestować ampli z moimi kolumnami ponieważ nie ma ich w sklepach,a u mnie na miejscu kable są już w ścianach i w grę wchodzi tylko kupno z instalacją..