Amplituner do 5.1 Boston Acoustic Soundware

tryq

New member
Witam,
prośba o pomoc i wskazówki przy wyborze amplitunera do zakupionego w przystępnej cenie zestawu głośnikowego Boston Acoustic Soundware 5.1 S.
Pokój ok. 20m2, sprzęty do podłączenia: TV SONY 55hx850, PS3 ww. zestaw 5.1.
Przeznaczenie: głównie filmy HD, 3D, TV, bajki na TV, trochę muzyki.
Amplituner mus być multimedialny,ale nie koniecznie bardzo drogi.
Dobrze by było, aleby miał opcję wykończenia srebrną, bo szukam jak najmniejszego kurzołapa :)
Budżet do 2500: ale im taniej tym lepiej, bo w najbliższych planach kolejne zakupi micro hifi itp.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
W tym budżecie to praktycznie masz dobre modele różnych producentów np. Denon X2000, Marantz 5007, Onkyo 626, Yamaha 775, HK 370. Zależy czego potrzebujesz w amplitunerze? Wszystkie posiadają nowe dekodery, wiele wejść HDMI itd. Dla mnie osobiście ważne by było pre-out i ilość wyjść HDMI. Pre-out przydaje się jak kiedyś byś chciał podpiąć wzmak stereo, a dodatkowe wyjście HDMI jak byśmy chcieli podpiąć np. projektor. Poczytaj sobie w necie specyfikacje i sam ocenisz czego potrzebujesz. W tej chwili mając to co mam, i szukając bezawaryjnego amplitunera strikte pod kino wybrałbym coś z Yamahy albo Marantza, ale to tylko moje widzi mi się:)

tryq

New member
Zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Onkyo 626, a zeszłorocznym modelem Onkyo 717, który wypatrzyłem za niecałe 500€ na amazon.de.
Muszę tylko poczytać, w jaki sposób najlepiej dokonać takiego zakupu, bo jeszcze nie kupowałem nic w serwisach zagranicznych.
Jeszcze pytanie, czy brać wogóle pod uwagę amplitunery firmy SONY?
Np. SONY DN-1040, lub DN840?

tryq

New member
Na ceneo zaczynają się za od prawie 3000zł, więc rozumiem, że możesz mi dać taką promocję, żebym się zmieścił w 2500zł?
:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry