AMPLI Pioneer VSX-917 a PS3 i DVD

CriminaL

New member
Witam,

Jestem nowy na tym forum więc witam wszystkich.

Chciałem zapytać o trochę denerwującą mnie przypadłość mojego ampli pioneera VSX-917.

Mianowicie chodzi mi o podłączenie konsoli PS3 i DVD Pioneer DV-600 pod optyczne wejście.

Mam podłączone dwa wyżej wymienione urządzenia kablami optycznymi. Jednak żeby móc oglądać film na DVD musze wejść do ustawień ampli i przestawić na wejściu optycznym że dzwięk ma być z DVD. Jak chce pograć na konsoli to znowu do ustawień ampli i przełączyć na wejściu "OPT2" (tam gdzie konsola podłączona) na DVD a wtedy głos z DVD zanika. Wkurza mnie to przełączanie w kółko za każdym razem jak chce pograć lub obejrzeć film.

W końcu zdecydowałem się podpiąć konsole pod optyczny, a dvd pod coaxial. Myślałem że to rozwiąże problem ale myliłem się. Wie ktoś jak uzyskać połaczenie tych dwóch urządzeń bez konieczności przełączania w ustawieniach ampli?

A może wymienić ampli, doczytałem że pioneer nie robi zbyt dobrych amplitunerów więc pomyślałem sobie o ampli YAMAHY. Może ktoś doradzi jaka YAMAHA była by dobra do muzyki (rock, techno, metal, jazz, elektro) do filmów i do gier.

Ostatnia edycja:
Do góry