dziekuję za wyczerpujące info. poczytałem na forum o Philips 46PFL 5507 i....... no własnie. świetny test kikiego i mam teraz dylemat. przymierzam sie do zmiany TV na TV3D i pod uwagę brałem tylko technologie PLASMOWĄ (LG 50PZ950, SAMSUNG PS51D6900) niestety teraz jestem w ??? wiadome jest że czerń w w wymienionych plasmach jest wysokim poziomie z drobna wpadką LG, czy czerń w Philips będzie duzo gorsza? nie wiem. kolejna sprawa to nacisk na 3D. nikt nie opisał swoich doznań co do tego formatu w PHILIPSie. czy duże są róznice w jakości przy duzych plikach mkv (16-20gb) a BD3D? czy pliki SBS, OU w MKV jest wykrywany automatycznie, nie jak u konkurencji i jak sie ma sprawa z okularami. czy sa na wyposażeniu TV i czy nie zrywaja połaczenia jak ma to miejsce w LG. W jednym z postów na forum napisałem że funkje SMART mnie nie interesują za wyjątkiem WI-FI TV ma służyć do KINA czasami jakiś HD z n. kolejna i ostatnia sprawa to taka czy ten TV jest cichy? bo z PLASMAMI wiadomo narażeni jesteśmy na buczenie (LG chyba naj mniej słyszane)