alternatywa dla Panasonic TX-L47ET5E

marcint75

New member
witam, mam pytanie: czy możecie polecić TV o podobnych parametrach do Panasonic TX-L47ET5E z 3D w technologii aktywnej w cenie do 3600?

marcint75

New member
Bez problemu
Philips 5507
Toshiba TL933
i ew. Sony HX720 na jakiejś dobrej przecenie.
nie sprecyzowałem, przede wszystkim chodzi o 3D, rozmiar 46-47 wzwyż. niestety te TV wypadają blado przy PANASONICU. we wszystkich modelach jest nierównomierne podświetlanie i z czernią tez nie jest za wesoło.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Widocznie rozmawiamy o różnych telewizorach bo Philips 46PFL 5507 ma bardzo dobrą czerń:
001_P1400427.JPG

Otóż w klasie cenowej czerń telewizora Philipsa 40PFL 55007 jest bardzo dobra. Porównywane modele konkurencji w klasie ( zdjęcia będą w oddzielnym teście) - wypadają dużo gorzej.

Podobnie jak Sharp 46LE830 :
012_P1200921.JPG

"Sharp 46LE925 - topowy model Sharpa.
Mimo podświetlenia Edge Led , podświetlenie ekranu dzięki nowym dyfuzorom jest równomierne a czerń bardzo dobra."

http://www.hdtv.com.pl/forum/sharp/65908-sharp-40le830-test-otwarty-pierwszy-test-na-rynku.html

jarjar82

New member
Doradziłem siostrze zakup tego Philipsa 5507 i do kilku rzeczy można mieć zastrzeżenia, ale nie do czerni. Ogólnie obraz generowany z sygnału cyfrowego tv naziemnej jest bardzo dobry. Clouding jest minimalnie zauważalny w totalnie zaciemnionym pomieszczeniu ...np oglądając film w nocy bez jakiegokolwiek oświetlenia zewnętrznego i to przy całkowicie czarnym tle...np koniec filmu kiedy napisy końcowe nie zdążyły się ukazać :D

Karpaj

New member
Bez reklam
Z tych które podałem + panasonic, to właśnie ten ostatni będzie mieć najgorszą czerń. Ale ogólnie w LED z tej półki mamy czerń na przynajmniej zadowalającym poziomie.

marcint75

New member
dziekuję za wyczerpujące info. poczytałem na forum o Philips 46PFL 5507 i....... no własnie. świetny test kikiego i mam teraz dylemat. przymierzam sie do zmiany TV na TV3D i pod uwagę brałem tylko technologie PLASMOWĄ (LG 50PZ950, SAMSUNG PS51D6900) niestety teraz jestem w ??? wiadome jest że czerń w w wymienionych plasmach jest wysokim poziomie z drobna wpadką LG, czy czerń w Philips będzie duzo gorsza? nie wiem. kolejna sprawa to nacisk na 3D. nikt nie opisał swoich doznań co do tego formatu w PHILIPSie. czy duże są róznice w jakości przy duzych plikach mkv (16-20gb) a BD3D? czy pliki SBS, OU w MKV jest wykrywany automatycznie, nie jak u konkurencji i jak sie ma sprawa z okularami. czy sa na wyposażeniu TV i czy nie zrywaja połaczenia jak ma to miejsce w LG. W jednym z postów na forum napisałem że funkje SMART mnie nie interesują za wyjątkiem WI-FI TV ma służyć do KINA czasami jakiś HD z n. kolejna i ostatnia sprawa to taka czy ten TV jest cichy? bo z PLASMAMI wiadomo narażeni jesteśmy na buczenie (LG chyba naj mniej słyszane)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Czerń w Philipsie jest lepsza niż plazmie LG ( szara).
Okulary są oddzielnie ale tanie.
Philips ma bardzo dobre 3D.
LG plazmy też mają aktywne 3D - tak jak Philips.
Philips ma WiFi i jest bardzo cichy , znacznie cichszy niż plazma.

Do góry