Aktywne monitory do 1600 PLN

KwaK-0

New member
Witam ponownie

Tematu Swansa nikt nie ciągnie więc może zadam pytanie takie :

Jakie aktywne monitory do komputera do 1600 PLN. Muszą grać uniwersalnie. Pomieszczenie bardzo małe :)

Pozdrawiam !

KwaK-0

New member
Wolałbym z wbudowanym wzmacniaczem bo to raczej z przeznaczeniem do sypialni i nie ma gdzie klocków rozstawiać, ale jeśli propozycja będzie dobra to może zamysł się zmieni :)

Blackinja - jakieś propozycje ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

steeze

steeze
Pomagam
VIP
A powiedz proszę do jakiej kwoty mógłbyś się rozwinąć? ;>

Pytam bo może skusisz się na coś w stylu Cambridge Audio One (lub np Sonata) + kolumienki, a w przyszłości (lub może od razu), Dac Magic do połączenia z kompem.

Tym sposobem zyskujesz stację dokującą do ipod podłączoną do dobrej klasy, małego systemu, do którego możesz dobrać sobie kolumienki takie, jakie chcesz, a kompa byś puścił przez przetwornik zyskując znaczną poprawę brzmienia.
Tyle tylko, że takie połączenie znacząco w tej sytuacji zwiększa budżet.
Jedyne znane mi, dobrze grające monitory to nht, ale to wydatek w okolicach 3tyś. Tego modelu Swans nie słyszałem.

Pozdrawiam

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Może takie cuda:

20_034443_harmankardongla55.jpg

Harman GLE-55

KwaK-0

New member
Dojechały całe, podłączyłem do CD nacisnąłem play i umarłem ze szczęścia :) tak to w skrócie można powiedzieć. nie spodziewałem się, że monitory aktywne za nieduże w sumie pieniądze mogą tak ładnie zagrać. Przerosło to nawet trochę moje oczekiwania. Najbardziej zdziwiło mnie to ile basu się z nich wydobywa. Średnica piękna, wysokie tony delikatne i nienatarczywe - no soczyście. Słyszałem w życiu kilka zestawów stereo z podstawkowcami ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Fostex NX-6A są niekulawe i swoim dzwiękiem moim zdaniem niszczą zestawy dwukrotnie droższe:) Każdemu, kto w planach ma zakup takiego stereo polecam posłuchanie kolumn aktywnych!

Pozdrawiam i polecam, dzięki wszystkim za radę.

Do góry