A.C Ryan PLAYON!HD, kilka pytań

zurekman

Member
Witam, ostatnio zakupiłem na serwisie ibood w/w odtwarzacz, od razu uprzedzam że zrobiłem to bo długo takiego szukałem, a tu była okazja bo z dyskie 2tb i z wifi na usb za 600pln, kupiłem go z planem, że jak coś będzie nie tak albo mi się nie spodoba, sprzedam go bez dysku i będę miał dysk do następnego za 100, 150 pln. I tu pojawia się pare pytań, czy według was jest to dobry odtwarzacz i jak już go mam nie ma sensu wymieniać, czy jednak odsprzedać, dołożyć trochę i kupić coś lepszego (inny odtwarzacz albo PC multimedialny), czy ktoś z was go ma i co o nim sądzi? Napewno szkaradne i odrzucające jest menu. I tu pare pytań
1.Czy można jakoś graficznie przeglądać filmy po okładkach?
2. Czy ten wifi usb acryana pasuje do innych szprzętów?
3. Czy jest jakaś opcja żeby podczas puszczania filmu 720p+ po sieci, nie klatkował? Czy to wina kompa na którym był film, czy za małego przesyłu sieciowego?
4. Mam jeszcze problem z udostępniem filmów po sieci pod systemem win7, udostępniam folder, łączę się z kompem przez my shortcuts, odtwarzacz wchodzi ładnie i widzi foldery, ale po próbie wejścia w jakiś udostępniony folder wyskakuje jakieś okienko na id sieciowe i hasło, co tam wpisać albo najlepiej jak się tego pozbyć? Dużo już czytałem o udostępnianiu bez hasła i wydawać by się mogło że wszystko już zrobione a tu taki psikus...

Dzięki i pozdrawiam!

PS: Co do tego czy go wymieniać czy nie to od razu mówię że chodzi mi głównie o spokojne oglądanie filmów w różnych formatach z dysku i kompa w salonie i zrobienie jakiejś bazy multimediów dla rodzinki, u siebie mam HDMI PC-TV i jest super ale do salonu to chyba za duża odległość...

PS2: jak jest z polskimi znakami bo coś wczoraj miałem problem

Ostatnia edycja:

rojam

New member
przy spadających cenach sprzętu i nowościach wchodzących w tym roku -sprzęt twój należy już do "starszego pokolenia", więc z tego kompletu to tylko dysk się nadaje -reszte możesz przekazać do PCK. A tak by the way widziałem oferty na tym serwisie --90% to sprzet zalegający na półkach, ewentualnie "starawy" technologicznie. Ludzie sie na to napalają a potem wystawiają na allegro i myślą że będą sprytni i zarobią. Swego czsu widziałem ofertę na wzmacniacz AV Sony (zresztą o słabych parametrach) który w "promocji" kosztował więcej niż za pare dni w sklepie internetowym. Czyli kupic w promocji bo tanio a potem się zobaczy co z ty zrobić....dla mnie bezsensowna polityka ...

Do góry