Witam, ostatnio zakupiłem na serwisie ibood w/w odtwarzacz, od razu uprzedzam że zrobiłem to bo długo takiego szukałem, a tu była okazja bo z dyskie 2tb i z wifi na usb za 600pln, kupiłem go z planem, że jak coś będzie nie tak albo mi się nie spodoba, sprzedam go bez dysku i będę miał dysk do następnego za 100, 150 pln. I tu pojawia się pare pytań, czy według was jest to dobry odtwarzacz i jak już go mam nie ma sensu wymieniać, czy jednak odsprzedać, dołożyć trochę i kupić coś lepszego (inny odtwarzacz albo PC multimedialny), czy ktoś z was go ma i co o nim sądzi? Napewno szkaradne i odrzucające jest menu. I tu pare pytań
1.Czy można jakoś graficznie przeglądać filmy po okładkach?
2. Czy ten wifi usb acryana pasuje do innych szprzętów?
3. Czy jest jakaś opcja żeby podczas puszczania filmu 720p+ po sieci, nie klatkował? Czy to wina kompa na którym był film, czy za małego przesyłu sieciowego?
4. Mam jeszcze problem z udostępniem filmów po sieci pod systemem win7, udostępniam folder, łączę się z kompem przez my shortcuts, odtwarzacz wchodzi ładnie i widzi foldery, ale po próbie wejścia w jakiś udostępniony folder wyskakuje jakieś okienko na id sieciowe i hasło, co tam wpisać albo najlepiej jak się tego pozbyć? Dużo już czytałem o udostępnianiu bez hasła i wydawać by się mogło że wszystko już zrobione a tu taki psikus...
Dzięki i pozdrawiam!
PS: Co do tego czy go wymieniać czy nie to od razu mówię że chodzi mi głównie o spokojne oglądanie filmów w różnych formatach z dysku i kompa w salonie i zrobienie jakiejś bazy multimediów dla rodzinki, u siebie mam HDMI PC-TV i jest super ale do salonu to chyba za duża odległość...
PS2: jak jest z polskimi znakami bo coś wczoraj miałem problem
1.Czy można jakoś graficznie przeglądać filmy po okładkach?
2. Czy ten wifi usb acryana pasuje do innych szprzętów?
3. Czy jest jakaś opcja żeby podczas puszczania filmu 720p+ po sieci, nie klatkował? Czy to wina kompa na którym był film, czy za małego przesyłu sieciowego?
4. Mam jeszcze problem z udostępniem filmów po sieci pod systemem win7, udostępniam folder, łączę się z kompem przez my shortcuts, odtwarzacz wchodzi ładnie i widzi foldery, ale po próbie wejścia w jakiś udostępniony folder wyskakuje jakieś okienko na id sieciowe i hasło, co tam wpisać albo najlepiej jak się tego pozbyć? Dużo już czytałem o udostępnianiu bez hasła i wydawać by się mogło że wszystko już zrobione a tu taki psikus...
Dzięki i pozdrawiam!
PS: Co do tego czy go wymieniać czy nie to od razu mówię że chodzi mi głównie o spokojne oglądanie filmów w różnych formatach z dysku i kompa w salonie i zrobienie jakiejś bazy multimediów dla rodzinki, u siebie mam HDMI PC-TV i jest super ale do salonu to chyba za duża odległość...
PS2: jak jest z polskimi znakami bo coś wczoraj miałem problem
Ostatnia edycja: