75QN95A ewentualnie co innego?

mpDante

Member
Bez reklam
Zaletą jest bardzo dobrej jakości obraz i duża jasność... ale to agresywne wygaszanie sprawia, że każda ikonka w menu będzie przyciemniona i ruch na jasnym tle może zostawiać cienie... moim zdaniem przy aktualnej cenie, nie warto. Lepiej iść w Samsunga QN91 jak nie chcesz oleda.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jest wyjęty Philips, jest update - zapraszam w każdej dowolnej chwili.
Przecież jak masz Oleda - to już wiesz że nie musisz iść na kompromisy
I masz Oledy teraz jeszcze w super ofercie, bo wkrótce podrożeją.

Jest wyjęty Philips, jest update - zapraszam w każdej dowolnej chwili.
Przecież jak masz Oleda - to już wiesz że nie musisz iść na kompromisy
I masz Oledy teraz jeszcze w super ofercie, bo wkrótce podrożeją.
W oled trzeba iść na kompromisy. Na przykład z jasnością, czy co najgorsze z trwałością. Dla mnie niska żywotność oled kompletnie dyskwalifikuje tę technologię.

Pihexur

Member
W oled trzeba iść na kompromisy. Na przykład z jasnością, czy co najgorsze z trwałością. Dla mnie niska żywotność oled kompletnie dyskwalifikuje tę technologię.
Chyba ze zatrzymałeś 5 lat temu z tą trwałością i jasnością. Ja G1 muszę nawet przyciemnia bo za jas mnie świeci

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Attachments

• 83HDQdc.jpg
    83HDQdc.jpg
    160,2 KB · Wyś: 44
Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jaka jasność jest dla Ciebie optymalna ?
Jak myślisz za 10 lat idąc tym tropem ile dla Cie powinny mieć najjaśniejsze ekrany ?

Taka jasność, która zapewni w nasłonecznionym pomieszczeniu dobre odtworzenie na ekranie bardzo jasnych scen. Topowe ledy to zapewniają, oledy niestety nie.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Pozwolę się nie zgodzić.
Otóż ma w domu Oled TV Philipsa.
Obok mam trzy wielkie okna - od podłogi do sufitu.
Nie zasłaniam okien nawet w lato - bo są po to duże aby wpuszczać dużo słońca. Oglądam imprezy sportowe, ustawiam kalibrację na dzień - i telewizor znakomicie daje sobie radę w mocno nasłonecznionym pomieszczeniu.
Polecam.

Pozwolę się nie zgodzić.
Otóż ma w domu Oled TV Philipsa.
Obok mam trzy wielkie okna - od podłogi do sufitu.
Nie zasłaniam okien nawet w lato - bo są po to duże aby wpuszczać dużo słońca. Oglądam imprezy sportowe, ustawiam kalibrację na dzień - i telewizor znakomicie daje sobie radę w mocno nasłonecznionym pomieszczeniu.
Polecam.

Dzięki, ale nie zamierzam wmawiać sobie, że jest fajnie i wytrzeszczać oczu. Polecam sprawdzić jak wygląda naprawdę dobry obraz w nasłonecznionym pomieszczeniu na ledzie z wysokiej półki.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Na szczęście każdy ma inne oczy, inne potrzeby.
Ale mam nadzieję , że nie zabronisz mi cieszyć się z Oleda w moim nasłonecznionym pokoju.

Każdemu polecam zawsze sprawdzać czy woli Jakość oleda czy lcd.
Ja Nie chcę już LCD.

Do góry