75 cali do 6000 zł

MikołajB

New member
Cześć,
szukam telewizora 75 cali, bo odległośćod kanapy to jakies 4,5 m. Pokój jest bardzo słoneczny, ale ciemne żaluzje dobrze zacieniają. Telewizor będzie przeznaczony do oglądania materiałów z Netflixa/HBO GO i sportu w kablówce. Co polecacie do 6000 zł ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz dobre modele w klasie :
Philips 75PUS7805
LG 75UN85003
TCL 65EP660
Masz w programie gdzie sam wybierasz ceny.
Napisz na PW.

smaskenss

New member
Witam, chciałbym podpiąć się pod temat. Telewizor do zastosowania uniwersalnego, odległość od kanapy 4,5m, salon ok 40m2, popołudniu ciemny.
Wczoraj prawie kupiłem kd65xh9005 ale wieczorem po kolejnych zastanowieniach uznałem że 65 cali będzie za mały. Proszę o pomoc w dobraniu odpowiedniego TV. Budżet 6kzl

smaskenss

New member
Heh, rzecz w tym ze nie mam dużych wymagan, tv głównie dla dzieciaków do zwykłego oglądania, ja czasu na tv zwykle mam niewiele. Tyle ze zapala mi się gwiazdka iż tv nie kupuje na 3 lata tylko na dłużej i czy nie będę miał problemu za tych kilka lat. Co do matrycy w xh8096 to pewni jesteście ze jest va bo właśnie bylem w media i gość uparcie twierdzi ze jest ips.
Kurde, trudny orzech do zgryzienia...

Ostatnia edycja:

SLAV7

New member
Bez reklam
Sprzedawcy w marketach nie mają często wiedzy na ten temat. Wiem z autopsji. Większośc TV z tej serii ma matryce IPS ale rozmiar 75 cali ma matrycę VA. W linku poniżej masz opis.

https://www.displayspecifications.com/en/model/40b11cdd

Możesz też sam sprawdzić jak znajdziesz taki TV w sklepie. Oczywioscie tylko 75 cali. Podejdź, delikatnie puknij w ekran. Jesli rozbłyśnie w tym miesjcu to jest to VA jesli nie IPS

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz duży salon , dużą odległość od ekranu więc brałbym 75". Nie musisz przepłacać. Masz specjalną ofertę na modele w programie gdzie wybierasz ceny. Extra model masz już 75EP660 z pakietem.

SLAV7

New member
Bez reklam
Nieco lepszy obraz będzei miał XH9096. Ma trochę jesniejszą matrycę 100 Hz i strefowe wygaszanie. Jednak zapewniam, że 75XH8096 tez zapewni b/ dorny obraz w porównaniu z LG czy TCL. Kupiłem mamie SONY 48X7096, czyli model teoretycznie duzop niższy i obraz jest naprawde super. Jasny, nasycony i moja Toshioba z wysokiej serii w 2014 rokyu wymięka przy tym TV po każdym względem. Nawet w trakcie oglądania meczy choć Toshiba ma matyce 100Hz.

TCL EP660 to stary model bez Dolby Vision. Ma ciemną matrycę i wolny, wieszajacy się system.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do tych potrzeb obydwa są extra.
Ja bym wybrał jednak Samsunga.
Masz go w pakiecie dla niebieskich członków forum.

Do góry