Dzień dobry, poszukuję tv do codziennego oglądania. Nie jestem wymagającym "graczem". Oglądam telewizję sporadycznie. Po pracy z małżonką. Najbardziej zależy mi na dobrej jakości obrazu do odtwarzania filmów i seriali. Miło gdyby tv posiadał aplikacje takie jak HBOMax, Netflix, YouTube. "Przerzucenie" widoku z ekranu telefonu na tv też wydaje się być fajną opcją. Do przeglądania chociażby zdjęć. Chyba, że istnieje opcja, która nie wymaga aplikacji to umożliwiającej. Będę dużo wpisywał(wyszukiwał tytułów) więc system głosowy, bądź możliwość podłączenia klawiatury i myszy jest bardzo wskazana. Dobry dźwięk, głosniki powinny być w miarę precyzyjne. Na skutecznosci(mocy) mi nie zależy. Przepraszam za mało zaawansowanego technicznie posta. Niezbyt się znam na obecnej technologii w telewizorach. Dziękuję z góry każdemu, kto pochyli się nad moim postem i podpowie co kupić.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 5.30x3.70=19.60m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Krotsza sciana, czyli 3.70m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Siedzimy bokiem, max 60 cm od osi tv. Nie są kąty ważne.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Z lewej strony oglądających są okna. Nie mam orientacji w ruchach slońca.
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Stary Samsung bodajże 42"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Aplikacje, system głosowego wpisywania bądź podłączenia klawiatury
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Najczęściej programy nadawane w HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder Vectra, odtwarzacz DVD,
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie mam preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Film
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczór
17. Preferencje co do wielkości? 75"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Ponoć nowe są bardzo wadliwe. Czytaj niska żywotność
19. Preferencje co do marki ? Topowy zawsze był dla mnie Samsung, ale mówię tu o tv ponad 8 letnich. W tej cenie zastanawiam się pomiędzy TCL a Hisense
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Raczej niekoniecznie.
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5000 pln
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 5.30x3.70=19.60m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Krotsza sciana, czyli 3.70m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Siedzimy bokiem, max 60 cm od osi tv. Nie są kąty ważne.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Z lewej strony oglądających są okna. Nie mam orientacji w ruchach slońca.
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Stary Samsung bodajże 42"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Aplikacje, system głosowego wpisywania bądź podłączenia klawiatury
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Najczęściej programy nadawane w HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder Vectra, odtwarzacz DVD,
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie mam preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Film
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczór
17. Preferencje co do wielkości? 75"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Ponoć nowe są bardzo wadliwe. Czytaj niska żywotność
19. Preferencje co do marki ? Topowy zawsze był dla mnie Samsung, ale mówię tu o tv ponad 8 letnich. W tej cenie zastanawiam się pomiędzy TCL a Hisense
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Raczej niekoniecznie.
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5000 pln