Mam problem ze świeżo zakupionym telewizorem. Oled samsung s90d w rozmiarze 65 cali. Podczas oglądania transmisji sportowych, głównie mecze piłki nożnej, bez względu na źródło ( naziemna, satelitarna, chromecast) występuje chwilową utrata płynności, klatkowanie obrazu. Efekt ten jest widoczny w momencie gdy kamery pokazują mniej dynamiczną scenie lub zaraz po powtórce. Następnie kamera wraca na widok ogólny klatkowanie trwa jeszcze kilka sekund i obraz odyskuje płynność.
Próbowałem już różnych ustawień m.in wyłączałem upłynniacze ale bez skutku. Problem jest bardzo irytujący, tv kupiłem głównie do sportu, wcześniej miałem oled lg i nie miałem z nim takich problemów. Tutaj mam wrażenie, że procesor nie wyrabia. W telewizorze tej klasy jest to niedopuszczalne.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
Próbowałem już różnych ustawień m.in wyłączałem upłynniacze ale bez skutku. Problem jest bardzo irytujący, tv kupiłem głównie do sportu, wcześniej miałem oled lg i nie miałem z nim takich problemów. Tutaj mam wrażenie, że procesor nie wyrabia. W telewizorze tej klasy jest to niedopuszczalne.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.