65 led vs 55 oled, dylemat

nomnom

New member
Wczoraj byłem w scentre w Szczecinie, głównie obejrzeć 65xe9005 i porozmawiać o ew cenie, 7650, cały czas oko mi uciekało w stronę A1 ;-) Oczywiście, pisząc oled 55 mam na myśli 55c7v.
Telewizor głównie do filmów, yt, wieczorową porą, nie będę na nim grał więc oled tutaj przoduje a i ryzyko wypaleń bliskie minimum ? Z drugiej strony 10 cali więcej...
Przy okazji, jak to jest z tą 5-letnią gwarancją u Sony? Praktycznie cały czas jak sprawdzałem ceny na sc, było mnóstwo modeli z tą gwarancją gratis a wczoraj jak się spytałem to robili wielkie oczy i ostatecznie stanęło na 800 zł (normalnie 1400 za +3 lata).
Kontaktował się ktoś z LG w sprawie gwarancji na wypaloną matrycę ? Ponoć LG Polska wymienia bez problemu tegoroczne a nawet b6.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Gwarancja Sony jest płatna.
Modele 2017 nie udało się nam wypalić .
Jaką masz odległość od ekranu ?
Ile masz max kasy na zakup ?
Jaki masz teraz telewizor ?
Jaki masz sygnał ?

nomnom

New member
Odległość do 2,8-3m, budżet jak wyżej czyli powiedzmy te 7650. Teraz nie mam żadnego telewizora, sygnał to kablówka ale to teraz bo po zakupie planuję coś lepszego.
Tak sobie nakreśliłem na ścianie wymiary tego oleda czyli 123x71 i wygląda w porządku, taki w sam raz, niby większy lepszy ale przy 65 to już jest bydlę.
#kiki zarzuć mi swoimi cenami (oczywiście dla niebieskich;-))

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Na oleda Sony kasy nie wystarczy.
Wystarczy na Philipsa 55POS9002, Na LG 55B7 i na LG 55C7
Z dobrych 65":
Philips 65PUS8102 za 8199 zł
Sony 65XE9005 za 7699 zł
Philips 65PUS7502 za 6399 zł
TCL 65Xess za 6599 zł

nomnom

New member
Kurde no nie wiem, jakość czy wielkość.
Kiki a te ceny to się utrzymają czy wrócą do poprzedniego stanu, żeby spaść przed świętami?
Interesuję się głównie tymi dwoma tv czyli 65xe9005 i 55c7v

barburian

New member
Bez reklam
Tv

Odległość do 2,8-3m, budżet jak wyżej czyli powiedzmy te 7650. Teraz nie mam żadnego telewizora, sygnał to kablówka ale to teraz bo po zakupie planuję coś lepszego.
Tak sobie nakreśliłem na ścianie wymiary tego oleda czyli 123x71 i wygląda w porządku, taki w sam raz, niby większy lepszy ale przy 65 to już jest bydlę.
#kiki zarzuć mi swoimi cenami (oczywiście dla niebieskich;-))

Tez miałem ten dylemat ostatecznie oglądam LED TV 75 cali z 3,5 metra i jest ok, jak by było
86 cali by było jeszcze bardziej OK :)
Za 5 lat spadną ceny OLED TV do poziomu dzisiejszych LED TV i wtedy kupisz dużego OLEDA
jeśli oglądasz dużo filmów to zapewniam Cię że rozmiar ma znaczenie :).

jasssu

New member
Ja też bym wybrał LED 65 cali - OLED jest świetny, ale dobre jakościowo LEDy też są niczego sobie. W pomiarach zawsze wygra ten pierwszy, przy codziennym oglądaniu już niekoniecznie. Tym bardziej jeśli z telewizora korzystasz przy innym oświetleniu. Także obejrzyj sobie koniecznie ten 8102 zaproponowany przez kikiego. :)

G

Grant2008

Guest
Tv lg oled55c7v

Firma mall.pl ma w ofercie OLED-a LG 55C7V w cenie 7799 PLN :bober:

nomnom

New member
Philips odpada a te ceny panowie po 3 tysiące euro hehe :D jak dorzucicie te 5 tysięcy pln to chętnie wezmę :krol:
Ma ktoś jakąś wiedzę na temat klubu sony? Jakieś specjalne zniżki, rabaty itp itd?
LG ponoć bez problemu wymienia wypalone matryce oledów.

Do góry