Witam
jestem nowym użytkownikiem forum. Zastanawiam się nad zakupem nowego TV. W Saturn jest model Sony kdl65w855 za 6999zł wraz z ratami bez kosztów. Zastanawiam się takze nad Philipsem 65pus7600 od osób które sprzedają z ogłoszęń, ale tu jest dziwny temat z gwarancją /nie ma jej u producenta tylko u tych osób/, ale cena tv taka jak Sony... - osoba z którą rozmawiałem twierdzi że w przypadku serwisu naprawia tv u producenta ale ona tylko moze to zrobic... Nie ukrywam że kusi mnie ten Philips.
Może coś koledzy doradzą. Może lepiej wstrzymać się z zakupem do przyszłego roku i w tej cenie bedzie oled 65"???
Pytania pomocnicze:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 8x5m.
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ca 4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost i delikatnie bok, fotel.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? w przód telewizora.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? plazma Samsung PS50C6500
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? to co jest na czasie, przewiduje go na ca 5-7 lat jeśli przetrwa
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Cyfrowy
10.Jakie urządzenia ? NC+
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Różnie... zależy od wolnego czasu. ca 2-3
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Bez różnicy raczej.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, discovery, dokument.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Raczej nie.
15.Czy zamierzasz grać w gry - nie
16.Preferencje co do marki ? Brak
17.Preferencje co do wielkości ? min 65'
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Nie wiem.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami, po pracy.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7-8 tys.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Może, ale nie musi.
jestem nowym użytkownikiem forum. Zastanawiam się nad zakupem nowego TV. W Saturn jest model Sony kdl65w855 za 6999zł wraz z ratami bez kosztów. Zastanawiam się takze nad Philipsem 65pus7600 od osób które sprzedają z ogłoszęń, ale tu jest dziwny temat z gwarancją /nie ma jej u producenta tylko u tych osób/, ale cena tv taka jak Sony... - osoba z którą rozmawiałem twierdzi że w przypadku serwisu naprawia tv u producenta ale ona tylko moze to zrobic... Nie ukrywam że kusi mnie ten Philips.
Może coś koledzy doradzą. Może lepiej wstrzymać się z zakupem do przyszłego roku i w tej cenie bedzie oled 65"???
Pytania pomocnicze:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 8x5m.
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ca 4m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost i delikatnie bok, fotel.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? w przód telewizora.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? plazma Samsung PS50C6500
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? to co jest na czasie, przewiduje go na ca 5-7 lat jeśli przetrwa
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Cyfrowy
10.Jakie urządzenia ? NC+
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? Różnie... zależy od wolnego czasu. ca 2-3
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Bez różnicy raczej.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, discovery, dokument.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Raczej nie.
15.Czy zamierzasz grać w gry - nie
16.Preferencje co do marki ? Brak
17.Preferencje co do wielkości ? min 65'
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Nie wiem.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami, po pracy.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7-8 tys.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Może, ale nie musi.