65 cali do salonu pod soundbar 9.1

malec1975

New member
Kończy mi się TCL 65C815, muszę kupić jakiś nowy TV. 65 cali, bo większy nie zmieści mi się obok kominka.
Nie mam dużych wymagań i żadnych preferencji co do typu podświetlania.
Ma ładnie świecić, HDRy, Dolby i inne pierdolety mile widziane. Dźwięk z TV mi nie potrzebny, ma wyjść dobry sygnał do soundbara. Ważne żeby płynnie działał, do tego TCL musiałem dokupić Google chromecast bo szlag mnie trafiał z zamulaniem i mam tylko jednego pilota więcej. Kasy też nie chcę wydawać za dużo, nie mam zaufania do obecnej technologii "na lata" i bez żalu wywalę po 3-4 latach.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 50m^2 - salon.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3 - 4.0m.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2.
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost i z kąta 45st.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Z boku z lewej strony .
7. Jaki masz obecnie telewizor ? - TCL 65C815
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? - HDR, Dolby itp
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Platformy sreamingowe z TV, dekoder sat UHD.
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Soundbar 9.1, dekoder sat.
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-6h, w weekendy dłużej.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Satyna/mat - im mniej odbić tym lepiej.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, seriale, dokumenty.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Serwisy streamingowe, YT.
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Popołudnia i wieczory.
17. Preferencje co do wielkości? 65"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? - Powolnie reagujący system
19. Preferencje co do marki ? Brak.
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4-5k PLN.
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Korzystałęm z instrukcji Kkiego, więc tak

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z dobrych i sprawdzonych w bojach masz już mini ledy które działają juz sprawnie :
  • 65C805 za 3899 zł
  • 65Pml9008 za 3899 zł
  • 65Mqled 85 za 4199 zł
Plus dodatkowo dla członków forum, jak zawsze - pakiet gratisów o wartości 500 zł .

malec1975

New member
Z dobrych i sprawdzonych w bojach masz już mini ledy które działają juz sprawnie :
  • 65C805 za 3899 zł
  • 65Pml9008 za 3899 zł
  • 65Mqled 85 za 4199 zł
Plus dodatkowo dla członków forum, jak zawsze - pakiet gratisów o wartości 500 zł .
Kiki telewizor padł, czekam na odpowiedź kasę z ubezpieczenia. Zwiększam budżet do 6k, 65" zostaje. Jak u Was z serwisem door to door?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wszystkie modele od zawsze wyłącznie z gwarancją door to door.

Jak zwiększasz do 6 tyś - to faktycznie masz nowe najlepsze w klasie propozycje :
  • 65C855 za 5299 z z pakietem
  • 65S90D za 5999 zł

malec1975

New member
Tak, cashback do 20.04 - lub wyczerpania zapasów.
Niestety mój TCL 65C815 wrócił naprawiony. Wymienili mi matrycę na tak dramatycznie prześwietloną, że ciężko na to patrzeć. Liczyłem na zwrot kasy, ale muszę się przemęczyć 3 miesiące do końca gwarancji. Kiki podeślesz jakieś parametry do kalibracji, żeby jakoś przetrwać?

Do góry