65 cali do salonu, budżet ograniczony

andrew01

New member
Po lekturze kolejnych stron (na tym forum również) skreślam TLC'a i Philips'a. Zastanawiam się czy nie warto trochę zwiększyć budżet aby wejść na poziom Samsunga QE65Q80TA lub Sony KD-65XH9005. Ewentualnie poczekać na BF lub święta BN.

Petru23

Banned
Do Sony dopłacić warto. Do Samsunga... Nie mnie to oceniać przez pryzmat moich doświadczeń z tą marka. Ja nie dałbym kupy kasy na Samsunga. W moim mniemaniu to jakbym wybieral między mercem/bmw a hyundaiem w tym samym, wysokim budżecie wskazującym na E kalse.

sharezz

New member
to ja bym się mocno zastanowił nad Samsungiem Q70 (QE65Q74TAT albo QE65Q77TAT albo inne podobne nazwy, ew zeszłoroczny Q70R). im więcej siedzę i o nim czytam, czy oglądam recenzji tym bardziej myślę, że to zajebisty everyday TV - taki do wszystkiego. I VA i 120 Hz i HDMI 2.1 i w miarę kontrast i HDR 470 (choc bez dolby vision). Niby edge led ale nie widziałem na żadnej recenzji żeby jakoś nierówno świecił, albo miał jasniejsze plamy na ekranie. Czego np nie moge powiedzieć o GX830 i jego jasnych poświatach po rogach. Mam go kilka dni i mnie to wyprowadza z równowagi, choć jeszcze mam chwilę czasu, żeby oddać.
Ew 65NANO863 jeśli akceptujesz IPS zamiast VA. W inne wynalazki ja bym się nie bawił, szkoda nerwów na oprogramowanie. I tym, że to "Hyundai" to się nie przejmuj za bardzo ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W tej cenie masz extra modele;
- Philips 65PUS8535
- LG 65 UK 7750
- TCL 65 C715
- Hitachi 65HZ6
- Sharp 65BL2

andrew01

New member
Philips - drugi raz w Philipsa nie wdepnę, zresztą ostatnie tematy to potwierdzają,
TCL - również problemy z oprogramowanie, rozumiem cena przystępna ale za to testowane firmware przerzucone na użytkownika...
LG - problemy z podświetleniem, zresztą jest w tym modelu Edge Led + IPS więc o czerni można zapomnieć,
Hitachi HZ6 - to nie jest jakiś stary model z 2016 roku?
Sharp - 1,5g RAM + Android - to wątpliwe połączenie, ogólnie jakoś Android TV mnie nie przekonuje choć nie wykluczam go całkowicie, ale w lepszej konfiguracji

SLAV7

New member
Bez reklam
Miałeś pomysł na SONY i bardzo polecam. Model 65XH9096 to świetny TV. Jedyną weadą są nieco gorsze katy widzenia. Ale do 20-30 stopni daje radę. Nie spadnie do poziomu 4 tys. ale ok. 4600-700 jest realne. Ja bym dołożył.
Nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Ewentualnie SAMSUNG 65Q80T

PANASONIC 65HX830 jest droższy i gorszy.

andrew01

New member
Tak przewrotnie zapytam, pozostając przy marce Samsung... czy jest sens dopłacać 2000zł do Q80T względem TU8500? W gry nie gram, jedynie daily TV i czasem jakiś film wieczorem.

Do góry