65 cali do około 4000 zł

majster2000

New member
Witam użytkowników forum,

Już kilka telewizorów w ostatnich latach dzięki temu forum udało mi się wybrać ale teraz mam mały mętlik w głowie. Mam nadzieję, że pomożecie wybrać coś co spełni moje podstawowe wymagania.

Poszukuję tv 65 cali do salonu o wielkości 25m^2, odległość od tv to około 3,3m, oglądanie głównie na przeciwko bądź pod niewielkim kątem. Czytam wszystko od 2-3 miesięcy. W momencie kiedy doszedłem do tv w budżecie 8 tyś zł postanowiłem zredukować budżet do około 4000 zł i skupić się na sprzęcie na najbliższe 3-4 lata. Obecnie używam tv sony w75 na androidzie od 3-4 lat i stwierdziłem, że w zasadzie mi wystarcza i prawie spełnia moje oczekiwania. Oglądam głównie netflix, hbo to, Youtube i sporadycznie telewizję. Ważne jest żeby łatwo parował się z telefonem. Jestem raczej użytkownikiem, który podłącza tv do prądu i go używa. Duży plus mają tv od Lg i Samsunga za obsługę z pilotów. Zaznaczę, że dobrze by było jakby tv posiadał niski input lag ze względu na konsolę.
Zweryfikowałem już wszystkie modele dostępne na rynku w tym budżecie i wróciłem do punktu wyjścia...

Pomożecie?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Możesz sięgać nawet po 75" - wejdzie CI taki ?
Bo mieścisz się klasie cenowej z Cash back ( została jedna sztuka)
Z modeli 65":
- LG 65UK7750 - w programie gdzie sam wybierasz ceny.
- TCL 65 EC780 - w programie
- Philips 65PUS8535 w programie
- TCL 65X815 w programie
LG 70UN71003 - w programie.

majster2000

New member
Przepraszam za zwłokę. Trochę pracy ostatnio miałem. Zmieści się większy tv. Mam wrażenie, że trzeba będzie zrewidować plany. 65 cali może jednak wydawać się za małe. Odległość oglądania wynosi 3,5 metra (po wstawianiu sofy) a to jest całkiem sporo. Miałem okazję ostatnio pooglądać kilka tv w marketach i zdziwiło mnie jedno, że mój czteroletni tv sony ma jaśniejsze i bardziej równomierne podświetlenie niż to co jest teraz oferowane. Ciemniejsze matryce albo ciemniejsze rogi to norma. Mam wrażenie, że wydając 5000 zł na telewizor musimy się godzić na bardzo dużo niedogodności. Myślałem ostatnio nad Sony 75xg8096 z zeszłego roku, lg 75un85003la i philips 70pus8535/12... W każdym coś mi nie pasuje ale może warto pomyśleć.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To zdecydowanie 75", masz jeszcze 75EP660 z Cash Back.
Rewelacyjna pełna oferta i to z pełnym pakietem i sam wybierasz ceny.
Przy 75" będziesz miał najwięcej radości.

posmak77

Member
To zdecydowanie 75", masz jeszcze 75EP660 z Cash Back.
Rewelacyjna pełna oferta i to z pełnym pakietem i sam wybierasz ceny.
Przy 75" będziesz miał najwięcej radości.

CashBack nadal jest? A nie w lipcu się skończył? Ostatnio wrócił u mnie temat zakupu 65 cali do 4 tysi max .
Masz u siebie może w ofercie c815? Jeżeli tak to za ile na dzisiaj?
Podpinam się pod temat autora.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Na 65" nie mam już Cash Backa.
Jest jeszcze na 65X10 mini led - cena rewelacyjna - tym bardziej , że podnieśli ceny.

Ale masz już je w programie gdzie sam wybierasz ceny.
Podaj proszę maila to CI wyślę cały program.

Ostatnia edycja:

majster2000

New member
Dzisiaj spontanicznie kupiłem sony 75xg8086... jakość/cena mnie przekonały:) wyniósł mnie ostatecznie 3700 zł w EUROAGD. Mieli około 20 sztuk nowych na magazynie. Uważam, że nic lepszego w tej cenie nie ma na rynku i duży plus za jasną matrycę.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
TCL ma lepsze multimedia, większe możliwości, lepszą obsługę.
I jest z pełnym pakietem gratisów dodatkowo.
Jak będziesz niebieski masz specjalny pakiet.

Do góry