65" cali do ~3000zł - PUS7805 czy Samsung QLED?

asiakasia99

New member
Jak w tytule, porównałam polecane modele i doszłam do końcowych 2 modeli telewizorów w tym przedziale cenowym. Telewizor dla rodziców, bez grania w gierki więc 120Hz raczej zbędne.
- PHILIPS 65PUS7805,
- Samsung QLED 2021 QE65Q67A
Nie mogłam znaleźć informacji co do tego modelu Samsunga, jedynie do starszych Q60A, więc nie wiem dokładnie o ile się różni i czy jest warto. Za Philipsem przemawia niższa cena (2700zł), ale z drugiej strony podobno bardzo słabe oprogramowanie.
Samsunga mam starszego 50" i sprawuje się nieźle, aczkolwiek są problemy z WiFi, bo potrafi gubić zasięg i wtedy wszystko siada. Samsung również 200zł droższy, ale lepsze oprogramowania no i co do reszty nie jestem pewna, nie wiem czy ich ta magiczna matryca QLED jest więcej warta niż to, co jest w Philipsie.
Chyba, że są jeszcze jakieś inne modele godne polecenia. TCL C715 odpada, bo nie jest dostępny w sprzedaży internetowej w większych sklepach, np. jest jeszcze UE65AU8002.
Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philipsa tego 7805 masz z ambilightem za 2599 zł i dodatkowo dla niebieskich pakiet gratisów o wartości 500 zł . Do tych potrzeb - tak bym wybrał.

mpDante

Member
Bez reklam
Tia... Na 65PUS7805 patrzę codziennie w pracy, mieliśmy też "55" i oba wspaniałe :D Pierwsza z brzegu Manta ma ładniejszy obraz.

jasssu

New member
Generalnie system Saphi nie jest tak uniwersalny jak Android, ale jest znacznie szybszy i również na niego znajdziesz wiele apek. Więc ja sam bym nie powiedział, że to jakaś padaka. :)

mpDante

Member
Bez reklam
Co mnie interesują opinie tych co mają? Większość nie potrafi zauważyć różnicy albo nie ma porównania z czymś lepszym. Tak, uważam, że niektóre Manty mają lepszy obraz od tego badziewia PUS7805. Ty możesz uważać inaczej, bo zarabiasz jak komuś to sprzedasz. Co więcej, większość klientów jak widzi wiszący obok LG czy Samsunga, rezygnuje z zakupu Philipsa bo te inne mają "lepszy" obraz.

Ostatnia edycja:
Do góry