55w829 czy w855c

bezel

New member
Witam,

Mam 2 tyg na zakup telewizora. Czytam i czytam i pustkaw w głowie. TV głównie pod PS4 ważny input lag. Poza tym NC+ i w sumie to tyle. Moje pytanie brzmi .... czy kupic 829 czy poczekać jeszcze tydzień i wziąć 855 c. Proszę pomóżcie w dylemacie.

WuMike

New member
Bez reklam
To zamieszam jeszcze :)

60W605B jest na świetnej matrycy Sharpa UV2A, równie dobrej, jak AUO, czyli ta w 55W829B. Input lag oba mają podobny, z tego, co wiem.

5" także piechotą nie chodzi, więc jeżeli nie potrzebujesz 3D, którego 60W605B nie ma, to jest naprawdę niezły wybór. Wiem, bo porównywałem oba modele swego czasu, w Sony Centre.

bezel

New member
To zamieszam jeszcze :)

60W605B jest na świetnej matrycy Sharpa UV2A, równie dobrej, jak AUO, czyli ta w 55W829B. Input lag oba mają podobny, z tego, co wiem.

5" także piechotą nie chodzi, więc jeżeli nie potrzebujesz 3D, którego 60W605B nie ma, to jest naprawdę niezły wybór. Wiem, bo porównywałem oba modele swego czasu, w Sony Centre.

z 3D w ogóle nie będę korzystał więc wybrałbym 60 cali. Martwi mnie tylko to, że nigdzie nie mogę odnaleść jaki input lag ma ten model :/

WuMike

New member
Bez reklam
^^ To prawda. Ja również nigdzie nie odnalazłem wartości IL dla 60W605B. Wydaje mi się jednak, że nie będzie aż tak wysoki, jak w przypadku pozostałych wersji 40 i 48, gdyż bazuje na zupełnie innej elektronice, a z serią 605B ma de facto niewiele wspólnego.

Na forum Rtings.com model 60W850 ma bardzo niski input lag, a według mnie, to ma on identyczne "bebechy", w tym matrycę Sharpa.

bezel

New member
Jestem prawie zdecydowany na 60 ale pojawia mi się jeszcze jeden dylemat .. Przy oglądaniu filmów siedzę ok 5 metrów od telewizora ale przy graniu na ps4 odległość wynosi 2m. Czy 60 nie będzie wtedy za duży ?

Do góry