55w805b - wady produkcyjne?

MMAchu

New member
Witam,
Czy wg Was takie wady sa akceptowalne w nowym telewizorze? Sam 55w805b gra pieknie, jednak to co zauwazylem to lekki clouding z prawej strony i lekko krzywa ramka. Krzywizna jest minimalna (+/- 0.5cm), niewplywa ona na obraz bo matryca przy ogladaniu wydaje sie prosta jak drut, jednak jak sie czlowiek mocno przyjrzy od boku to to widac i sama swiadomosc tego lekko irrytuje :). Telewizor jest mega cienki przez co jest strasznie gietki, jestem swiadom ze ciezko wyprodukowac idealnie prosta ramke przy tak waskich wymiarach i w takiej kasie. Sam clouding jest widoczny dopiero w prawie calkowitym polmroku. Czy nie jestem zbyt mocno wybredny, czy w Waszej ocenie takie niuanse sa akceptowalne? Sam tv jest extra i nie wiem czy wymieniac go na inny egzemplarz, boje sie ze moglbym otrzymac gorszy egzemplarz.

Ps. Telewizor jest caly czarny ale gorna listwa jest srebrna, to normalne czy mam jakis dziwny egzemplarz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

MMAchu

New member
Zdjecia
57c2d7cc55d658db0c4a84e937507002.jpg
76db383e25b84c014ce192fda6a88ed4.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Zdjecie z bardziej widocznym cloudingiem jest w pelnym mroku, aparat troche przeklamuje i wyglada to odrobine lepiej
0008a49e538ebd52717e3b205ba3cafe.jpg

Do góry