55pfl6007k - napisy z usb ..

Franek54

New member
Witam. 2 krótkie pytania :

1. Większość filmów po usb, 720/1080 najnowsze co wychodzą 'format audio jest nieobsługiwany' może mi ktoś powiedzieć jaki to jest format, żebym wiedział na przyszłość ?

2. Napisy z usb czyta elegancko ale czy muszą one być tak małe?!?! ledwo widoczne na tak dużym ekranie jakim jest 55 cali? nie mogę za cholerę znaleźć zmiany wielkości napisów? Proszę mi powiedzieć czy jest jakaś możliwość zmienić ich wielkość ?

Pozdrawiam

europa777

New member
Witam. 2 krótkie pytania :

1. Większość filmów po usb, 720/1080 najnowsze co wychodzą 'format audio jest nieobsługiwany' może mi ktoś powiedzieć jaki to jest format, żebym wiedział na przyszłość ?

2. Napisy z usb czyta elegancko ale czy muszą one być tak małe?!?! ledwo widoczne na tak dużym ekranie jakim jest 55 cali? nie mogę za cholerę znaleźć zmiany wielkości napisów? Proszę mi powiedzieć czy jest jakaś możliwość zmienić ich wielkość ?

Pozdrawiam

1. Nie czyta formatu DTS. Czyta np. AC-3.
2. Też chciałbym wiedzieć czy to możliwe.

maniek530

Banned
Napisy z usb czyta elegancko ale czy muszą one być tak małe?!?! ledwo widoczne na tak dużym ekranie jakim jest 55 cali? nie mogę za cholerę znaleźć zmiany wielkości napisów? Proszę mi powiedzieć czy jest jakaś możliwość zmienić ich wielkość ?

Pozdrawiam

Chyba nie ma możliwościa zmiany wielkości czcionki :sad:

Leeonsjo

New member
Bez reklam
Większość filmów hd czyli mkv mają dzwięk dts aby zmienić na ac3 trzeba przerobić darmowym programem MKV2AC3.W opcjach napisy trzeba zmienić na srodkowoeuropejskie żeby były polskie znaki ale czcionki nie idzie powiększyć niestety.Napisy muszą być w formacie SRT.I za każdym razem na pilocie lewy dolny przycisk włączyć napisy .Ja dodatkowo wyłączyłem dynamiczne podświetlenie bo napisy raz były jasne raz ciemne.

Do góry