5500zł, LED 50 cali - cos jeszcze poza Sharpem ???

facet

Member
Bez reklam
Witam.

Jestem już zdecydowany na Sharpa 52LE830.
Tak pytam z ciekawości czy jest jeszcze jakaś alternatywa w cenie 5500zł.
Coś z 3D:) I coś w LED:)
Fajne opinie ma LG LX9500, ale ten jest w 47 calach, następny rozmiar to 55 cali, ale znacznie przekracza moje możliwości finansowe:) Panas 50VT30 zbyt prądożerny jak na czas działania tv u mnie w domu:)

xx5032

New member
jesli cena 5500 to max i wielkosc 50" to sharp to dobry wybor, ale jesli 46" by wystarczylo to zdecydowanie samsunga 46d7000 lub d8000, obraz nieporownywalnie lepszy niz sharp, katy, kontrast, wyglad, multimedialnosc i oczywiscie o wiele mniej problemow z kalibracja

facet

Member
Bez reklam
50 cali to minimum:)
Kiedyś za dużo czytałem to forum o odległościach itp.
Marzył mi się 42 cale, kupilem 37:) Oczywiście po 3 dniach był za mały:)
Drugi raz nie popełnie tego błędu:) Hehehe:)
Pozostaje przy Sharpie:)
Dzieki:)

xx5032

New member
zastanow sie jeszcze raz jesli 50" i wiecej to bierz panasonika vt30, a z poborem pradu nie jest tak zle 150w a jakosc niedoscigniona z tych dwoch to tylko i wylacznie PANASONIC VT30,

plejak

Banned
Witam.

Jestem już zdecydowany na Sharpa 52LE830.
Tak pytam z ciekawości czy jest jeszcze jakaś alternatywa w cenie 5500zł.
Coś z 3D:) I coś w LED:)
Fajne opinie ma LG LX9500, ale ten jest w 47 calach, następny rozmiar to 55 cali, ale znacznie przekracza moje możliwości finansowe:) Panas 50VT30 zbyt prądożerny jak na czas działania tv u mnie w domu:)
Lg LX 9500 55 cali masz za 5700.Niestety bez gwarancji ale absolutna nówka.
LG 55LX9500 (1953404140) - Aukcje internetowe Allegro
Pełny segmentowy full led.Ale model z tamtego roku i okulary aktywne .(moim zdaniem tylko 3d pasywne ma sens)Słaby, wolny i ograniczony dostęp do zasobów internetu.Brak konwersji 2d-3d.Ale obraz wieczorem super.W dzień kiepsko(lustro)przy ciemnych scenach i dużym nasłonecznieniu.Stąd tak niska cena.

facet

Member
Bez reklam
Dzieki za linka ale....
na LG bez gwarancji raczej się nie skuszę:)

VT30 to piękny sprzęt:) Ale oprócz poboru prądu boję sie o wypalenia:) Kiedy jestem w pracy dzieciak przejmuje kontrolę nad tv:)
A często bywa tak że zostawia włączony tv i biegnie na podwórko:)
No i jest jeszcze żona która nie dba o to by rozszeżyc obraz gdy jest nadawany z pasami:)
Tak że nadal zostaje przy Sharpie:)

xx5032

New member
dzieciaki rosna a zone mozna nauczyc :), poczytaj ile czasu trzeba zeby wypalic plazme, panasonic stosuje rozne sztuczki aby tego uniknac np. przesuwanie ekranu o kilka pikseli co jakis czas, poza tym nie wiem jak vt30 ale np samsung ma taka opcje 2h bez jakiegokolwiek inputu z pilota to wylacza tv. Tylko vt30

Marcin2000

New member
Bez reklam
są w plazmach Panasonic opcje jak "przesunięcie pixela", "automatyczne wyłączenie po dwóch lub czterech godzinach" w bezczynności i takie tam więc spoko.... :)

Przepraszam LED podświetlany krawędziowo 50 cali?? o Matko! To powodzenia życzę co do rówmierności podświetlenia krawędzi, "duchów" itd.

Zapraszam do historii moich postów i mojej walki z mniejszym 40Le820E oraz obojątnością Sharp Polska - nic nigdy więcej od tych ludzi.... życze dobrego modelu.

Przed zakupem podłącz choć do niego laptopa i sprawdz jego równomierność podświetlenia i ewentualne bad pixsels na tłach na ekranie - robi się to przez personalizacje w windows, tła: żółte, zielone,niebieskie, czarne i białe zobaczymy co wyjdzie. W plazmach np panasa masz tryb THX czyli gwarancje równomiernego podświetlenia a i bad pixsel też nie stwierdziłem i u ciebie powinno być ok ale krawędziowe podświetlenie na 50" to masakra będzie. Jak chcesz koniecznie LED to kup model z całościowym podświetlaniem matrycy nawet oczko mniejszy tj. 46" :)

Ostatnia edycja:
Do góry