55" do 2000zł lub 65" do 3000zł

DagixFire

New member
Cześć, szukam niedrogiego (do około 2tys) TV 55" (możliwe, że zdecyduję się na wersję 65" danego modelu, zobaczymy, wstępnie szukamy 55" do 2k), zastosowania 70% netflix, 10% PS4, 20% kablówka.

Mam na oku kilka modeli, ale nie mogę podjąć decyzji który będzie najlepszym wyborem...

Samsung UE55TU7102K

Samsung UE55TU7172

Samsung UE55TU8002K

Samsung UE55TU8502U (tutaj odpada wersja 65")

TCL 55EP680

Będę wdzięczny za nakierowanie na odpowiedni model i wszelkie za i przeciw.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Brałbym zdecydowanie 65”
Masz extra modele :
- Tcl 65EC780
- Philips 65pus6704
- Tcl 65EP 680
- Sharp 65BL2

sturek

New member
Z doświadczenia powiem, że większy nie zawsze znaczy lepszy, zwłaszcza w tym budżecie. Faktem jest, że przy materiale 4k w zasadzie wszystko wygląda dobrze, ale... w jasnym pomieszczeniu - oglądane na LG 55 cali za 2000zł. Jeśli oglądasz wieczorem to wtedy na pewno pojawi się problem koloru "czarnego", który wygląda jak "szary".
Netflix też tak naprawdę ma mało materiałów w 4k. Ostatnio akurat oglądałem "Hobbita" z Blu ray 1080p i wyglądał to dużo lepiej niż "Władca pierścieni" z Neflixa - oglądane na OLED 65 cali. Dodam, że mam też plazmę Panasonic 55 cali i szczerze mówiąc kiepsko ogląda mi się ten LG za 2 tys. , na szczęście służy dzieciom właśnie do Neflixa i konsoli.

Konkluzja" moim zdaniem przy odległości 2,3m warto rozważyć czy budżet przeznaczony na 65 cali nie wykorzystać na lepszy sprzęt 55 calowy.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Większy nie zawsze lepszy, ale większy dobrze dobrany - zawsze niesie więcej radości !
Oled - jeśli ktoś ma kasę - to obraz bezkompromisowy.
Ale Oleda nie kupisz za 2 tyś zł.

Do góry