55 cali , tylko jaki?

kubuch2

New member
Witam wszystkich.
Szukam tv w wielkości 55 cali. Może być 60 ale to już maksymalna wielkość.
Od kilku lat używam plazmy panasonica 42 pv 70. Niestety, brakuje mi trochę wielkości stąd poszukiwania godnego następcy.
W oko wpadły mi właściwie dwa tv sony:
55w950
55x85
Zdaję sobie sprawę że 4k dopiero raczkuje i z jego możliwości pewnie nie często dane mi będzie się cieszyć, dlatego proszę o poradę co będzie lepsze. Może jakieś typy z Panasonica ?
90 % film z dvd/blu ray
5% gry
5% tv naziemna

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli chcesz naprawdę następcę plazmy Panasonica to zacznij od 55 pfs8109
Rewelacyjna jakość obrazu.
Dla niebieskich jest specjalna oferta cenowa oraz kalibracja gratis.

kubuch2

New member
Czerń nie jest dla mnie najważniejszą cechą. Zresztą plazma panasonica aż tak smołowata nie jest jak to głoszą legendy.
kiki - rozumiem że polecasz philipsa ale naprawdę naprawdę zawiodłem się na jej tv. Seria panasonica którą polecasz zdecydowanie poza moim zasięgiem.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz zawsze możliwość poprosić o prezentację telewizorów w domu.
Czerń to naprawdę najważniejsza cecha telewizorów LCD.
Czerń super - to głębia obrazu.
Zawsze możesz zwrócić czy wymienić telewizor na inny.
Zero stresu.
Ale jakość w klasie cenowej Philipsa jest naprawdę imponująca.

kubuch2

New member
Może i jakość philipsa jest dobra ale ja już tej firmie pieniędzy nie dam. Cztery lata temu przekreśliłem tę firmę i już do niej nie powrócę. Serwis doprowadził mnie do szaleństwa . No ale to już nie miejsce aby o tym pisać.
A schodząc na ziemię, jak wypada panasonic a750 w porównaniu do sony w950?

kubuch2

New member
Dziś dałem sobie trochę czasu i pochodziłem po sklepach.
Znalazłem wszystkie interesujące mnie modele. Co mnie bardzo zdziwiło, najbardziej spodobał mi się 55w829. Sam się zdziwiłem bo nie brałem go pod uwagę. Na dodatek cena 4200 . Ciekawe było to że w sklepie euro, mają wystawione kilka tv w miejscu gdzie jest bardzo mało światła i można sobie spokojnie zobaczyć jak tv radzi sobie w typowych warunkach użytkowania.
Na dzień dzisiejszy stawiam na 829 ale poczekam jeszcze na nową serię sony z androidem.

Do góry