Witam.
.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 50m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok. 5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? 80% na wprost, 20% bok
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisiec
6.Jak słońce świeci w pokoju ? na TV, ale będą rolety
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Stary Samsung 32". Na dole Sony W829B i z tym systemem TV jest masakrycznie denerwujący. Obraz jest świetny, ale działanie innych funkcji niż TV to porażka.
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? PLEX, łączenie z NASem, USB, itp. WebOS 2.0 wygląda i używa się świetnie na LG.
9.Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? PS4, NAS/PC, NC+
10.Jakie urządzenia ? PS4, NAS, NC+, możliwe, że Chromecast 2
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5-6h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową, ale nie jest to główna wytyczna
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Przyrodnicze typu Discovery, NatGeo, itp., Filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Od czasu do czasu YouTube
15.Czy zamierzasz grać w gry ? Tak, PS4 i możliwe, że PC
16.Preferencje co do marki ? Preferuję LG ze względu na ich system. Wiem, że Sony mają dobrą jakość obrazu, ale ich system w W829 mnie strasznie odpycha. Phillips ma ciekawy Ambilight, też ciekawa opcja.
17.Preferencje co do wielkości? 55-65"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Nieresponsywny interfejs, lagi, niski komfort użytkowania.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7000zł, ale jeśli będzie coś znacznie lepszego za "parę zł" więcej to mogę dołożyć.
21.Czy telewizor ma mieć 3D? Nie koniecznie, ale mile widziane.
Chciałbym już przy takich rozmiarach mieć 4K. Czy są modele w tym przedziale, które dobrze wyświetlają obraz w takiej rozdzielczości?
Z góry dzięki za odpowiedzi!
.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 50m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok. 5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? 80% na wprost, 20% bok
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisiec
6.Jak słońce świeci w pokoju ? na TV, ale będą rolety
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Stary Samsung 32". Na dole Sony W829B i z tym systemem TV jest masakrycznie denerwujący. Obraz jest świetny, ale działanie innych funkcji niż TV to porażka.
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? PLEX, łączenie z NASem, USB, itp. WebOS 2.0 wygląda i używa się świetnie na LG.
9.Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? PS4, NAS/PC, NC+
10.Jakie urządzenia ? PS4, NAS, NC+, możliwe, że Chromecast 2
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5-6h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową, ale nie jest to główna wytyczna
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Przyrodnicze typu Discovery, NatGeo, itp., Filmy
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Od czasu do czasu YouTube
15.Czy zamierzasz grać w gry ? Tak, PS4 i możliwe, że PC
16.Preferencje co do marki ? Preferuję LG ze względu na ich system. Wiem, że Sony mają dobrą jakość obrazu, ale ich system w W829 mnie strasznie odpycha. Phillips ma ciekawy Ambilight, też ciekawa opcja.
17.Preferencje co do wielkości? 55-65"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Nieresponsywny interfejs, lagi, niski komfort użytkowania.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7000zł, ale jeśli będzie coś znacznie lepszego za "parę zł" więcej to mogę dołożyć.
21.Czy telewizor ma mieć 3D? Nie koniecznie, ale mile widziane.
Chciałbym już przy takich rozmiarach mieć 4K. Czy są modele w tym przedziale, które dobrze wyświetlają obraz w takiej rozdzielczości?
Z góry dzięki za odpowiedzi!