52-55 cali do 8000pln

marijan

New member
Witajcie.
Piszę pod sharpem bo na dziś mam lc46xd1e.
Użytkuję go około 3 lat i jestem bardzo zadowolony.
Jest to dla mnie punkt odniesienia i w życiu nie pogodzę się z gorszą jakością.

Miejsca oglądania to duży (50m2), mocno nasłoneczniony salon, tv będzie wisial na wschodniej ścianie.
Standardowo będzie oglądany z odległości 3m ( w tej chwili 46 cali z 3 metrów to wypierdek i odczuwam braki jeżeli chodzi o wielkośc :)). Druga kanapa stoi 4m od ekranu i jest zdecydowanie za daleko.

Oglądane głównie sport (większość HD), kanały newsowe (najwięcej - SD) oraz filmy (różnie hd-sd).
Żródło sygnału - N, może będzie jeszcze CP.

Oglądane raczej w porach wieczornych bo trzeba pracować :)

Nie chciałbym widzieć w standardowej telewizji pixelozy jak w samsungu ojca sprzed 4 lat - ciemnych scen nie da sie oglądać bo wyglądają jak słabe divxy

preferowana marka - nie mam

podłącze jakieś proste kino domowe, będę chciał skorzystać z odtwarzacza dvd, kiedyś BR
do tego konsolka PS3

chciałbym mieć możliwość prostego odtworzenia divxa z laptopa bez wielkich kombinacji - stary jestem i nie chce mi się juz rozgryzać tych wszystkich nowości

sprzęt ma wisieć, a na zwykłe ogladanie telewizji przeznaczę 80% czasu

Mam nadzieję na jakąś dobrą radę :)

Za tego sharpa dałem prawie 7k - ciekawe czy da się kupić w końcu coś sporo większego za podobne pieniądze bez utraty jakości???

radoskur

New member
Może LC52LX810E matryca nie jest błyszcząca jak w 820 więc i w dzień da się oglądać. Jakość na pewno nie będzie gorsza. Tylko z dostępnością chyba jest problem bo osobiście nie spotkałem się z 52" serii 810 czy 812 - jak narazie istnieją tylko na papierku.

Do góry