50w705 czy 50w805 konsola i telewizja

N

nitrolukas

Guest
Witajcie,

Mam wielka prosbe o pomoc w wyborze tv. Miałby sluzyc glownie do grania na xbox one poza tym do ogladania cyfrowej telewizji naziemnej, streamow sportu z komputera, czasem dvd lub blueray.
Odleglosc w jakiej jest tv od kanapy to 3-3,5 m na wprost. Do grania bede uzywal fotela ktory moge postawic w dowolnej odleglosci od tv. Wszystko podlaczone do kina domowego wiec glosniki w tv sa dodatkiem.

Wstepnie zastanawialem sie nad 42w655 bo czesto byl polecany na roznych forach. i ta cena 1900zl
Aktualnie zastanawiam sie mocna nad 50w705 lub 50w805. Raczej nic drozszego juz nie chce. Nie wiem tylko czy te modele mocno sie roznia jesli chodzi o moje zastosowania bo cena sie roznia.

Bardzo prosze o pomoc w wyborze i ewentualen plusy i minusy kazdej opcji.
Jesli ktos ma lepsza propozycje to rowniez wezme pod uwage

dominlesne

New member
w705 to to samo co w805 tylko bez 3D, które i tak jest okrojone (połowa full hd)
Jak głównie do grania to w655 w zupełności wystarczy. Tamte dwa mają dodatkowo interpolację klatek - zwiększenie płynności ruchu, którą do grania i tak się wyłącza (wskazane). Niemniej 42 trochę mało. Przyjrzałbym się też 48w585, 48w605 - głównie pierwszemu ze względu na cenę.

Ostatnia edycja:
N

nitrolukas

Guest
w705 to to samo co w805 tylko bez 3D, które i tak jest okrojone (połowa full hd)
Jak głównie do grania to w655 w zupełności wystarczy. Tamte dwa mają dodatkowo interpolację klatek - zwiększenie płynności ruchu, którą do grania i tak się wyłącza (wskazane). Niemniej 42 trochę mało. Przyjrzałbym się też 48w585, 48w605 - głównie pierwszemu ze względu na cenę.
dzieki za odpowiedz. Nie slyszalem wczesniej o modelu 585 i nie moge znalezc tez info o input lag... Mowisz ze bys sie mu przyjzal ze wzgledu na cene, w605 jest tanszy albo w tej samej cenie wiec nie rozumiem juz nic :)

Po za tym troche boje sie kupic cos o czm malo moge znalezc info..

Ostatnia edycja:

jarek9306

New member
48w585 nie polecam ze względu na 100hz matryca 50 nie ma sensu juz lepiej 48w605 ale zdecydowanie 50w7 to wgl tv z bardzo niskim lagiem wiec pod konsole super no i jakos obrazu super plus szybka matryca i pełne montionflow

N

nitrolukas

Guest
48w585 nie polecam ze względu na 100hz matryca 50 nie ma sensu juz lepiej 48w605 ale zdecydowanie 50w7 to wgl tv z bardzo niskim lagiem wiec pod konsole super no i jakos obrazu super plus szybka matryca i pełne montionflow

A pelny motionflow nie jest w serji w8?Ja nie potrzebuje 3d qiec w saturnie namawial mnie na 50w705 ale czy tylko tym sie rozni od 50w8?

Do góry