50" ok 2500zł

klonek

New member
Cześć,
poszukuję TV dla teściów za ok 2500zł.
Wymagania są takie, że musi się zmieścić we wnęce o szerokości 120cm i głębokości 70cm, która jest pomiędzy dwoma szafami. Sypialnia ma 20m2.
Oglądany raczej będzie wieczorem, na wprost - tv satelitarna canal+ i netflix/prime video/hbo go (dlatego raczej z android tv).

w tym budżecie wytypowałem:
- TCL 50C725
- 50PUS7906 - tutaj nie jestem pewien czy jest w ogóle sens go rozważać, skoro po bokach zostanie po parę cm, więc ambilight nie będzie chyba w pełni wykorzystany.

Jest coś lepszego co można wybrać do takich wymagań?

Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dla takich warunków :
- 50PUS8535
- TCL 50C725
- 50PUS7906
Oczywiście że warto z ambilightem też.
Na wielu targach były telewizory Philipsa prezentowane w takich boxach, że miały przestrzeń 5 cm wolnego po bokach.
I to naprawdę dobrze wygląda.
Jesteś niebieski więc masz specjalną ofertę z pakietem gratisów dodatkowo.

klonek

New member
Dzięki za odpowiedź.
Jest pomiędzy nimi jakaś znaczna różnica?
Jak przeglądam, to zeszłoroczny PUS8535 i TCL mają podświetlenie direct led, a PUS7906 edge led, choć nie wiem czy różnica jest bardzo widoczna w tych modelach.
Dodatkowo PUS8535 ma matrycę MVA, ale tutaj nikt pod kątem nie będzie oglądał, więc nie jest ona wyznacznikiem.
TCL jest znowu qledem, co w teorii ma zapewnić lepszy obraz w porównaniu do Philipsów.
Po za tymi rzeczami, to czy zastosowane w nich technologie przeważają na korzyść któregoś z nich?

Do góry