Witam proszę o pomoc w wyborze telewizora. Tv ktory mialem polecony przez was 10 lat temu dopiero mi sie psuje a bylem z niego zadowolony
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Ok 15-20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok 2- 2,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 dorosłych + 1 dziecko
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? Na wprost i pod nieduzym katem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Jeszcze nie zdecydowałem ale raczej wisiec
6. Jak słońce świeci w pokoju? Mam rolety dzien noc tv tez jest zasloniety sciana od prawej strony
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung LE37B550A5W
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? UPC . Mam podpietego mi boxa ale jak bedzie mial aplikacje to juz nie bede podpinal
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? Dekoder upc xbox 360
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? Ponad 5h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie mam zdania.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Bajki przyrodnicze rozne*** filmy*** i seriale. Malo sportu
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? Youtube netflix
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Mam podpietego xboxa ale wlacze raz na miesiac wiec na graniu mi nie zalezy
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Roznie mozna powiedziec ze 50/50 dzieciak w dzien ja wieczorem
17. Preferencje co do wielkości? 50
19. Preferencje co do marki?Nie mam, zależy mi na jak najlepszych parametrach tv.
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? Nie potrzebuję 3d
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?max 2700
Mam juz pare typow:
Sony KD-49XG8096
LG 49NANO86
Sony*** KD-49XH8096
Samsung QLED QE50Q67TAU
PANASONIC TX-50HX820E
Bylem w media expert to mi powiedzieli zeby nie patrzec na Samsunga tylko wybierac miedzy sony a lg.
Przy samsungu i sony xh80 50 a 55 cali roznicy cenowej nie ma wiec moze i na 55 cali bym sie skusil.
Proszę o poradę , oraz propozycję
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Ok 15-20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok 2- 2,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 dorosłych + 1 dziecko
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne? Na wprost i pod nieduzym katem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Jeszcze nie zdecydowałem ale raczej wisiec
6. Jak słońce świeci w pokoju? Mam rolety dzien noc tv tez jest zasloniety sciana od prawej strony
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung LE37B550A5W
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? UPC . Mam podpietego mi boxa ale jak bedzie mial aplikacje to juz nie bede podpinal
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora? Dekoder upc xbox 360
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor? Ponad 5h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Nie mam zdania.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Bajki przyrodnicze rozne*** filmy*** i seriale. Malo sportu
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? Youtube netflix
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Mam podpietego xboxa ale wlacze raz na miesiac wiec na graniu mi nie zalezy
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Roznie mozna powiedziec ze 50/50 dzieciak w dzien ja wieczorem
17. Preferencje co do wielkości? 50
19. Preferencje co do marki?Nie mam, zależy mi na jak najlepszych parametrach tv.
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? Nie potrzebuję 3d
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?max 2700
Mam juz pare typow:
Sony KD-49XG8096
LG 49NANO86
Sony*** KD-49XH8096
Samsung QLED QE50Q67TAU
PANASONIC TX-50HX820E
Bylem w media expert to mi powiedzieli zeby nie patrzec na Samsunga tylko wybierac miedzy sony a lg.
Przy samsungu i sony xh80 50 a 55 cali roznicy cenowej nie ma wiec moze i na 55 cali bym sie skusil.
Proszę o poradę , oraz propozycję