~50 cali, 2000-2500 zł

KuteK1990

New member
Cześć,

po dwóch poprzednich udanych zakupach z polecenia hdtv.com.pl potrzebuję kolejnej porady. Tym razem chodzi o TV dla studenta tzn. coś dosyć budżetowego. Nie zależy mi na 4K, jeżeli w tych pieniądzach lepszą jakość obrazu (odświeżanie etc.) zapewni TV z FHD nie ma problemu.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok. 2,5-3 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? okno na ścianie południowej, tv na ścianie wschodniej
7. Jaki masz obecnie telewizor? Panasonic TX-L42E6E (w drugim mieszkaniu)
8. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? TV naziemna, PC, Xbox
9. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-4h
10. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak
11. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy, sport
12. Czy zamierzasz serfować po internecie? Nie
13. Czy zamierzasz grać w gry? Tak, zarówno konsola jak i PC
14. Preferencje co do marki? Panasonic, Sony
15. Preferencje co do wielkości? 48-50 cali
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
17. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2000-2500
18. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Kiedy poprzedni przestanie działać, nie mam parcia na zmianę :)
19. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Tak, Youtube, Ipla. Dodatkowo media server z serviio po sieci

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli nie masz parcia na zmiany to masz tylko jeden telewizor który realizuje potrzeby w tej klasie cenowej - Philips 43PUS6510.
Model 4K , 100Hz, hdr, vp9.
Bardzo dobry jest też TCL 50S7806 za 2699 zł
Ponieważ korzystasz z sieci to kierunek jest na 4K , 100Hz, HDR, VP9 - jako minimum.

Jeśli tylko do kablówki to masz modele fullhd:
- LG 50LF652
- Sony 509 W755

KuteK1990

New member
Z podanymi przez Ciebie modelami Sony i LG jest niestety problem z dostępnością. Philips jak najbardziej ok w przypadku gdybym zdecydował się na 43 cale.
Powiedz mi jeszcze jedno, gdyby zrezygnować z Androida (który potrafi ubić chociażby takiego "potwora" wydajności z jakim miałem do czynienia czyli Galaxy S7) na rzecz większego rozmiaru to jest coś godnego polecenia? Szczerze mówiąc PC będzie na stałe podłączony do TV więc jeżeli czegoś nie odtworzę bezpośrednio w telewizorze to zrobię to przez komputer. Tak jak pisałem wcześniej nie musi być to 4K. Panasonic 50DS630E?

Do góry