4K czy rozmiar 49" nie będzie za duży?

qkiz

New member
Witam,
planuję kupić TV 49" PHILIPS 49PUH4900. Telewizor będzie służył do oglądania telewizji, PS4 i jako dodatkowy monitor PC. Odległość od telewizora to ok. 1,3-1,5m. Według kalkulatorów jest ok, ale gdy patrzyłem w sklepie na taki rozmiar to oczy już się męczyły i musiałem się rozglądać z tej odległości, a z 2m już było fajnie. Być może oczy się męczyły od dema które było bardzo dynamiczne. Czy to nie wpływa negatywnie na oczy, zeza? Brać mniejszy czy przekonać się do tego rozmiaru?

piteron

Active member
Bez reklam
ZDECYDOWANIE przekonać się do wymiaru
W.sklepie masz tryb dynamiczny i tak spreparowane dema żeby właśnie zwracaly uwagę na dany model
A jako pewno nieliczny w pełni docenisz jakość UHD

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kawał przekątnej jak na monitor.
Pytanie, czy natywnie będziesz wykorzystywał rozdzielczość w tym tv do pracy przy PC?

qkiz

New member
Zgadza się kawał przekątnej. Tylko natywna mnie interesuje i taka będzie oczywiście (przy 60Hz). Liczę na to że z tej odległości i przy tej rozdzielczości jakość będzie zadowalająca. Martwię się tylko czy ma to wpływ np. na nabycie zeza...

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie ma wpływu.
Do serfowania 60Hz nie przeszkadza.
Wielkość ma znaczenie.
Tak, pytałem ile godzin dziennie zasiadasz obecnie, albo ile będziesz zasiadał przed dużym ekranem ?

Do góry