49"-50" do 3000zł

czepson

New member
Cześć,
Poszukuję telewizora dla członka rodziny w kwocie do 3 tys. zł, 49-50". Główne przeznaczenie telewizora to telewizja cyfrowa i jakieś filmy z komputera. Sądzę, że najlepiej nadałaby się matryca VA, bo telewizja będzie oglądana głównie wieczorami z kanapy znajdującej się na wprost telewizora. Stawiałbym raczej na telewizor z prostym interfejsem, może coś Samsunga lub LG.
Z góry wielkie dzięki za Wasze wrzutki.
Pozdrawiam
Czepson

Petru23

Banned
Masz tak? Zdjęcia jednego z posiadaczy nano 86
Zamiast LG szukałbym sony 49xh85. Też na IPS ale wszystko inne lepsze.

Jeśli nie masz parcia na 120hz to Panasonic 50gx810/820/830 lub 50hx810... G będzie miał ładniejsze kolory dzięki wręcz szklanej, matrycy. H ma półmat czy tam satynę jak kto woli.

Attachments

• 57637142.jpg
    57637142.jpg
    11,7 KB · Wyś: 24
  • 5763714.jpg
    5763714.jpg
    19,7 KB · Wyś: 29
Ostatnia edycja:

czepson

New member
Masz tak? Zdjęcia jednego z posiadaczy nano 86
Zamiast LG szukałbym sony 49xh85. Też na IPS ale wszystko inne lepsze.

Jeśli nie masz parcia na 120hz to Panasonic 50gx810/820/830 lub 50hx810... G będzie miał ładniejsze kolory dzięki wręcz szklanej, matrycy. H ma półmat czy tam satynę jak kto woli.

To co widać, to taki mocny clouding? Podobne rzeczy zdarza mi się zobaczyć na moim 55XF9005, ale tylko w przypadku statycznej czerni i bardzo to nie przeszkadza. Te Panasoniki wymienione przez Ciebie też biorę pod uwagę. Jedyny minus tej marki, to zapewne biedny smart i potencjalny upadek firmy (chociaż ten już przepowiadany jest od lat i go nie widać). Czy przy zachodniej ekspozycji słońca, ta błyszcząca matryca w panasach nie będzie przeszkadzać?
Pozdrawiam

karolfgk

New member
Zdarza się tak, ale jak tu kolega pisze właśnie w przypadku statycznej czerni. ogólnie niezauważalne i w ogóle nie przeszkadza :)

Petru23

Banned
To co widać, to taki mocny clouding? Podobne rzeczy zdarza mi się zobaczyć na moim 55XF9005, ale tylko w przypadku statycznej czerni i bardzo to nie przeszkadza. Te Panasoniki wymienione przez Ciebie też biorę pod uwagę. Jedyny minus tej marki, to zapewne biedny smart i potencjalny upadek firmy (chociaż ten już przepowiadany jest od lat i go nie widać). Czy przy zachodniej ekspozycji słońca, ta błyszcząca matryca w panasach nie będzie przeszkadzać?
Pozdrawiam

Miałem panasa 50gx810 przez kilka dni. Oddałem bo raz, że wywaliło zielonego pixela to dwa, marnie przeskalował sygnał z horizona po hdmi. Teraz mam 55q74t, gdzie wcześniej przej kilka dni stał u mnie 55q77t.
Na panasie obraz najlepszy pod względem kolorów. Matryca ze światłem jasnym swoje oddaje. Na Samsungu jednak lepiej z odbiciami ale znów obraz jakiś taki jałowy, gdzie przesiadam się z plazmy.
Jutro przychodzi technik z upc, bo chyba mam cos z sygnałem TV. Także po serwisie będę mógł coś więcej powiedzieć. Możliwe, że panas dostał kijowy sygnał źródłowy i źle go oceniłem jeśli chodzi o skalowanie.

I jeszcze jedno. Panasa wyrwałem w expert za 2450zl, i więcej jak 2500 bym za niego nie dał. Smart podstawowy ale działa to sprawnie. Poza tym przez 11 lat mialem panasa z takim samym pilotem i podobnym menu ;) ale kolory, kolory i jeszcze raz kolory. Q77/4t odstaje

Edit
Poszperaj w moim profilu gdzieś linkowałem jak wygląda Panasonic przy oknach. Lustro.

Ostatnia edycja:

barburian

New member
Bez reklam
Popatrz na nowe HITACHI , są na matrycy VA, Direct LED, microDimming system , bardzo fajny TV jak nie musisz mieć 100Hz
50HAL7250 np....

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Twoich potrzeb LG 48NAno 863. Po kalibracji gra świetnie.
Równość podświetlenia matrycy nie sprawdza się na pustej matrycy bo nie działa backlight.
Wystarczy też sprawdzić przy kalibracji .
Jest w grudniu specjalna oferta.
Masz z kropkami kwantowymi, pełną obsługą głosową, AI ,dashBoard, hdm 2,1

Do góry