48-55cali do 4000zł

GostekNT

New member
Informacje ogólne:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2 do 3,5 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-5 osob
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost i bokiem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? W ciągu dnia dość spore nasłonecznienie
7. Jaki masz obecnie telewizor? Philips 42PFL5604H”
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Duży kąt widzenia, bardzo dobry obraz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Satelita(Polsat) w przyszłości NC+
10. Jakie urządzenia? Nic.
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Praktycznie cały dzień, około 15h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? nie ma znaczenia
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? – seriale, wiadomości, programy rozrywkowe,filmy
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? - Jeżeli się zmieści w tym przedziale cenowym to tak.
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? NIE
16. Preferencje co do marki? NIE
17. Preferencje co do wielkości? 50 - 55 cale
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Słaba jakość obrazu i dzwięku , nie równo podświetlona matryca
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? mniej więcej tak samo
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? max 4000 zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? - NIE potrzebne

Witam poszukuje telewizorka do 4000zł To jest już maksimum, mile widziane tv nieco tańsze. Telewizor nie musi posiadać jakiś super bajerów jest on przeznaczony do salonu, dla rodziców czyli osób starszych. Jedynym dodatkiem jaki może posiadać jest wifi dzięki czemu można było by mieć Skype. Najbardziej mi zależy na dobrym obrazie. Czasami zasiada cała rodzinka i wspólnie po południu ogląda się film czy wiadomości. Z góry dziękuje za propozycje. Wcześniej na tym forum polecono mi Sony do mojego pokoju i jestem zdecydowanie zadowolony także liczę, że i tym razem mi pomożecie! Pozdrawiam!:wink::wink:

GostekNT

New member
A mogli byście uzasadnić podane telewizory? Który z nich jest waszym zdaniem najlepszy? Oraz który posiada natywną matryce 100hz? Czy myślicie ze sony kdl-55w809c stanieje na dniach i poczekać i delikatnie do niego dołożyć? Proszę o pomoc!

Do góry